Eneco eMobility plaatst snelladers bij Albert Heijn

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:

Het is de bedoeling dat Albert Heijn in 2025 over minimaal 2.000 laadpunten beschikt. Met de laadplekken, met 225 kWh, wil de supermarktketen “het voor klanten makkelijker maken om een bewuste keuze te maken om met duurzaam vervoer naar de winkel te komen, naast uiteraard fietsen of lopen”, zo meldt Albert Heijn in het persbericht. Ook deze energie is volledig duurzaam en afkomstig van windenergie, aldus Eneco. De laadpalen 

De supermarktketen zegt in 2021 92 procent minder CO2-uitstoot te hebben, ten opzichte van 2018, mede door de overstap naar windenergie en de installatie van zonnepalen op steeds meer daken van de winkels. Ook kondigt het bedrijf aan dat alle eigen AH-winkels in Nederland en Belgiƫ in 2023 van het gas af zijn. Uit een onderzoek van ALD bleek recent nog dat een groot deel van de EV-rijders ontevreden is over de laadinfrastructuur.

Eneco heeft bijvoorbeeld ook de laadpalen aangelegd bij attractiepark De Elfteling.

Eneco eMobility plaatst snelladers bij Albert Heijn | Fleet&Mobility

Eneco eMobility plaatst snelladers bij Albert Heijn

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:

Het is de bedoeling dat Albert Heijn in 2025 over minimaal 2.000 laadpunten beschikt. Met de laadplekken, met 225 kWh, wil de supermarktketen “het voor klanten makkelijker maken om een bewuste keuze te maken om met duurzaam vervoer naar de winkel te komen, naast uiteraard fietsen of lopen”, zo meldt Albert Heijn in het persbericht. Ook deze energie is volledig duurzaam en afkomstig van windenergie, aldus Eneco. De laadpalen 

De supermarktketen zegt in 2021 92 procent minder CO2-uitstoot te hebben, ten opzichte van 2018, mede door de overstap naar windenergie en de installatie van zonnepalen op steeds meer daken van de winkels. Ook kondigt het bedrijf aan dat alle eigen AH-winkels in Nederland en Belgiƫ in 2023 van het gas af zijn. Uit een onderzoek van ALD bleek recent nog dat een groot deel van de EV-rijders ontevreden is over de laadinfrastructuur.

Eneco heeft bijvoorbeeld ook de laadpalen aangelegd bij attractiepark De Elfteling.