Consumentenbond veilt private leasecontracten

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Het gaat om een pilot die loopt tot en met 4 februari 2018. Aan de veiling is nog niet veel ruchtbaarheid gegeven. Joyce Donat van de Consumentenbond vertelt dat leasemaatschappijen van 14 tot 28 november mogen bieden op circa drieduizend aanvragen voor een private leaseauto. Het doel van de veiling is een zo gunstig mogelijk tarief te verkrijgen, tegen consumentenvoorwaarden die aanzienlijk beter zijn dan het keurmerk private lease.

De inschrijving voor consumenten opent ná de veiling en loopt van 29 november tot en met 4 februari 2018. Inschrijven is vrijblijvend en verplicht niet tot afname van een contract. Vervolgens krijgt de klant een aanbieding van het leasebedrijf dat de veiling heeft gewonnen. Op dat moment beslist de klant pas of het contract wordt aangegaan of niet. Deelname staat open voor iedereen, een lidmaatschap van de Consumentenbond is niet nodig.

Lees verder op Automotive Management. 

Consumentenbond veilt private leasecontracten | Fleet&Mobility

Consumentenbond veilt private leasecontracten

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Het gaat om een pilot die loopt tot en met 4 februari 2018. Aan de veiling is nog niet veel ruchtbaarheid gegeven. Joyce Donat van de Consumentenbond vertelt dat leasemaatschappijen van 14 tot 28 november mogen bieden op circa drieduizend aanvragen voor een private leaseauto. Het doel van de veiling is een zo gunstig mogelijk tarief te verkrijgen, tegen consumentenvoorwaarden die aanzienlijk beter zijn dan het keurmerk private lease.

De inschrijving voor consumenten opent ná de veiling en loopt van 29 november tot en met 4 februari 2018. Inschrijven is vrijblijvend en verplicht niet tot afname van een contract. Vervolgens krijgt de klant een aanbieding van het leasebedrijf dat de veiling heeft gewonnen. Op dat moment beslist de klant pas of het contract wordt aangegaan of niet. Deelname staat open voor iedereen, een lidmaatschap van de Consumentenbond is niet nodig.

Lees verder op Automotive Management.