Sixt elektrificeert 10 procent van de vloot

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De BMW 330e is straks ook te huren bij Sixt. (Foto: BMW Nederland)

Dat meldt Sixt. De verhuurder wil niet vertellen om hoeveel auto’s het gaat, maar zegt dat het er ‘enkele honderden’ zijn. “Zodra autofabrikanten met nieuwe geschikte modellen komen, kunnen die snel bij ons worden geïntroduceerd”, aldus Karen van den Boom, managing director Benelux bij Sixt. Volgens haar is er een groeiende vraag naar elektrisch rijden vanuit de zakelijke markt, vooral in de Randstad.

Ook heeft Sixt laadpalen geplaatst bij de eigen vestigingen en daar komen er in 2018 nog meer bij. Samen met Nuon zijn Sixt-laadpassen ontwikkeld die klanten mee krijgen als zij een EV huren.

Nieuwe modellen die worden toegevoegd, zijn onder andere de e-Golf en Tesla’s, ook wordt het aantal plug-in hybride auto’s, zoals de BMW 330e, de Golf GTE en de BMW i8 vergroot. “Niet alleen voor zakelijk rijders zijn EV’s interessant. Voor particulieren is het aantrekkelijk om een elektrische auto te huren. Het laadnetwerk in Nederland wordt namelijk steeds completer en de laadkosten zijn erg laag. Bovendien is de capaciteit van de accu’s de afgelopen jaren sterk verbeterd, waardoor de actieradius van elektrische auto’s steeds groter wordt.”

Sixt sorteert hiermee ook voor op de toekomst. “Binnen tien jaar zal de behoefte aan elektrische auto’s groter zijn dan aan auto’s met een verbrandingsmotor, dus het is belangrijk om nu al op die behoefte in te spelen”, aldus Van den Boom.

Sixt elektrificeert 10 procent van de vloot | Fleet&Mobility

Sixt elektrificeert 10 procent van de vloot

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De BMW 330e is straks ook te huren bij Sixt. (Foto: BMW Nederland)

Dat meldt Sixt. De verhuurder wil niet vertellen om hoeveel auto’s het gaat, maar zegt dat het er ‘enkele honderden’ zijn. “Zodra autofabrikanten met nieuwe geschikte modellen komen, kunnen die snel bij ons worden geïntroduceerd”, aldus Karen van den Boom, managing director Benelux bij Sixt. Volgens haar is er een groeiende vraag naar elektrisch rijden vanuit de zakelijke markt, vooral in de Randstad.

Ook heeft Sixt laadpalen geplaatst bij de eigen vestigingen en daar komen er in 2018 nog meer bij. Samen met Nuon zijn Sixt-laadpassen ontwikkeld die klanten mee krijgen als zij een EV huren.

Nieuwe modellen die worden toegevoegd, zijn onder andere de e-Golf en Tesla’s, ook wordt het aantal plug-in hybride auto’s, zoals de BMW 330e, de Golf GTE en de BMW i8 vergroot. “Niet alleen voor zakelijk rijders zijn EV’s interessant. Voor particulieren is het aantrekkelijk om een elektrische auto te huren. Het laadnetwerk in Nederland wordt namelijk steeds completer en de laadkosten zijn erg laag. Bovendien is de capaciteit van de accu’s de afgelopen jaren sterk verbeterd, waardoor de actieradius van elektrische auto’s steeds groter wordt.”

Sixt sorteert hiermee ook voor op de toekomst. “Binnen tien jaar zal de behoefte aan elektrische auto’s groter zijn dan aan auto’s met een verbrandingsmotor, dus het is belangrijk om nu al op die behoefte in te spelen”, aldus Van den Boom.