Nieuw EV-deelconcept Onzeauto van start

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Leaseplan levert de auto's, Ecotap de laadvoorziening en Wego de hard- en software. (Foto: Onzeauto)

Dat meldt Onzeauto in een persbericht.

“Het delen van deze auto’s kan de kosten sterk verlagen, en maakt daarmee elektrisch rijden betaalbaar”, aldus oprichters Marcel Kloprogge en Otto Smit. “Door het delen van een elektrische auto kunnen vijf tot acht brandstofauto’s vervangen worden. Dat verlicht ook de parkeerdruk in woonwijken.”

Leveranciers: Leaseplan, Ecotap en Wego

Particulieren en ondernemers kunnen via Onzeauto één of meerdere EV’s leasen en deze vervolgens delen met een kring van bekenden die in de buurt wonen of werken. Het reserveren, rijden en verrekenen gaat via een app op de smartphone. De auto’s worden geleverd via Leaseplan, Ecotap is de aanbieder van de laadvoorziening, Wego ontwikkelde en beheert de hardware en de software om de auto te kunnen delen en het creatieve bureau Your Majesty ondersteunt Onzeauto bij de digitalisering van het proces.

Gebruikers van Onzeauto hebben de keuze uit een Smart Fortwo of een BMW i3 en bijbehorende laadvoorziening. Maar het aanbod wordt binnenkort uitgebreid met andere modellen. Via de website kunnen bekenden uitgenodigd worden om de auto te delen, en worden de kosten per gebruiker in beeld gebracht.

Lokale organisaties

Onzeauto is het nationale vervolg op de locale pilot Samen Slim Rijden die begin vorig jaar van start ging in het Brabantse Helvoirt. Daar rijden inmiddels vijf BMW’s i3 rond en heeft het platform ruim 60 gebruikers. Samen Slim Rijden is een initiatief van de lokale energiecoöperatie DEH (Duurzame Energie Haaren), BMW Nederland en de Provincie Noord-Brabant. Onzeauto wil soortgelijke samenwerkingsverbanden sluiten op landelijk niveau met organisaties zoals gemeenten, energiecoöperaties, belangenorganisaties en wijkverenigingen.

Nieuw EV-deelconcept Onzeauto van start | Fleet&Mobility

Nieuw EV-deelconcept Onzeauto van start

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Leaseplan levert de auto's, Ecotap de laadvoorziening en Wego de hard- en software. (Foto: Onzeauto)

Dat meldt Onzeauto in een persbericht.

“Het delen van deze auto’s kan de kosten sterk verlagen, en maakt daarmee elektrisch rijden betaalbaar”, aldus oprichters Marcel Kloprogge en Otto Smit. “Door het delen van een elektrische auto kunnen vijf tot acht brandstofauto’s vervangen worden. Dat verlicht ook de parkeerdruk in woonwijken.”

Leveranciers: Leaseplan, Ecotap en Wego

Particulieren en ondernemers kunnen via Onzeauto één of meerdere EV’s leasen en deze vervolgens delen met een kring van bekenden die in de buurt wonen of werken. Het reserveren, rijden en verrekenen gaat via een app op de smartphone. De auto’s worden geleverd via Leaseplan, Ecotap is de aanbieder van de laadvoorziening, Wego ontwikkelde en beheert de hardware en de software om de auto te kunnen delen en het creatieve bureau Your Majesty ondersteunt Onzeauto bij de digitalisering van het proces.

Gebruikers van Onzeauto hebben de keuze uit een Smart Fortwo of een BMW i3 en bijbehorende laadvoorziening. Maar het aanbod wordt binnenkort uitgebreid met andere modellen. Via de website kunnen bekenden uitgenodigd worden om de auto te delen, en worden de kosten per gebruiker in beeld gebracht.

Lokale organisaties

Onzeauto is het nationale vervolg op de locale pilot Samen Slim Rijden die begin vorig jaar van start ging in het Brabantse Helvoirt. Daar rijden inmiddels vijf BMW’s i3 rond en heeft het platform ruim 60 gebruikers. Samen Slim Rijden is een initiatief van de lokale energiecoöperatie DEH (Duurzame Energie Haaren), BMW Nederland en de Provincie Noord-Brabant. Onzeauto wil soortgelijke samenwerkingsverbanden sluiten op landelijk niveau met organisaties zoals gemeenten, energiecoöperaties, belangenorganisaties en wijkverenigingen.