Leasing en verhuur

‘WLTP duwt premium plug-ins de markt uit’

Porsche zou de Panamera plug-in niet langer verkopen. (Foto: Porsche)

De nieuwe emissietest diskwalificeert premium hybrides voor de Duitse subsidieregeling.

Volkswagen, BMW, Mercedes en Porsche zijn gestopt met de verkoop van een deel van hun plug-in range, omdat onder de nieuwe WLTP-emissietest de uitstoot te hoog wordt om nog in aanmerking te komen voor, vooral Duitse, subsidieregelingen. Dat meldt Autonews Europe.Lees ook de fiscale column van Jan Rolleman ‘Wat betekent de nieuwe emissietest voor mijn wagenparkbeleid?’

In Duitsland is er een subsidieregeling van drieduizend euro per verkochte plug-in, maar dan moet deze een uitstoot van onder de 50 gram hebben. Fabrikanten zouden grotere batterijen moeten installeren om ook onder de WLTP aan deze grens te voldoen. De Mitsubishi Outlander Phev blijft wel onder de 50 gram, meldt Autonews.

‘WLTP duwt premium plug-ins de markt uit’ | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

‘WLTP duwt premium plug-ins de markt uit’

Porsche zou de Panamera plug-in niet langer verkopen. (Foto: Porsche)

De nieuwe emissietest diskwalificeert premium hybrides voor de Duitse subsidieregeling.

Volkswagen, BMW, Mercedes en Porsche zijn gestopt met de verkoop van een deel van hun plug-in range, omdat onder de nieuwe WLTP-emissietest de uitstoot te hoog wordt om nog in aanmerking te komen voor, vooral Duitse, subsidieregelingen. Dat meldt Autonews Europe.Lees ook de fiscale column van Jan Rolleman ‘Wat betekent de nieuwe emissietest voor mijn wagenparkbeleid?’

In Duitsland is er een subsidieregeling van drieduizend euro per verkochte plug-in, maar dan moet deze een uitstoot van onder de 50 gram hebben. Fabrikanten zouden grotere batterijen moeten installeren om ook onder de WLTP aan deze grens te voldoen. De Mitsubishi Outlander Phev blijft wel onder de 50 gram, meldt Autonews.