Volkswagen FS koopt Fleet Logistics

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het is onbekend wat VWFS betaalt voor het aandeel. (Foto: Volkswagen FS)

Volkswagen Financial Services heeft fleet-dienstverlener Fleet Logistics gekocht. Het bedrijf was in handen van keuringsinstantie TÜV Süd, dat veertig procent van de aandelen houdt. Dat melden beide bedrijven. 

In de operatie verandert verder niets, melden de bedrijven. 

Fleet Logistics is actief in zeventig landen, waaronder in Nederland, en heeft in totaal veertig duizend contracten, goed voor ongeveer 200 duizend voertuigen. Hiermee is het naar eigen zeggen een van de grootste spelers wereldwijd. In Nederland werd vorig jaar concurrent Fleet Support gekocht door Autobinck.

Tegen Fleet Europe zegt VWFS-topman Lars Henner Santelmann dat hij verwacht dat het bedrijf ook in Nederland en België, waar VW werkt met privé-importeurs, toegevoegde waarde kan leveren. “We kunnen nu voor internationale klanten vlootoplossingen bieden. Wij zien niet in waarom dat tot frictie zou kunnen leiden met de privé-importeurs.”