Directlease opent eerste private leasewinkel

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Aemil Schellens, commercieel directeur Directlease, sluit niet uit dat er op termijn meerdere private leasewinkels komen. (Foto: Directlease)

Directlease, onderdeel van de Van Mossel Groep, opent een private leasewinkel in het hoofdkantoor in Hengelo. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Het doel van de private leasewinkel is het vergroten van de zichtbaarheid van het leaseaanbod, vertelt commercieel directeur Aemil Schellens van Directlease. De leasemaatschappij deelt het gebouw met het Van Mossel Occasion Centrum (MOC).

“Oudere klanten willen zich eerst online oriënteren maar de leaseauto graag van dichtbij zien voordat ze een contract tekenen. Door ons online concept zichtbaar te maken in de private leasewinkel verwachten wij een verdere groei in deze doelgroep”, zegt Schellens. Hij geeft geen cijfers over die verwachte groei. Naast een private leasewinkel heeft Directlease ook een overeenkomst met deelautobedrijf Snappcar.

Groeimarkt

Volgens Schellens is private lease nog steeds een groeimarkt, wat ook blijkt uit cijfers van leasebranchevereniging VNA. “Aan het begin van de coronacrisis kwam de markt even tot stilstand, maar groeit private lease weer erg hard. Op termijn denk ik dat er meerdere vestigingen mogelijk zijn in combinatie met een Van Mossel Occasion Centrum.”

De toevoeging van de private leasewinkel van Directlease aan het MOC is niet opgezet om de occasionvoorraad van het occasioncentrum naar beneden te brengen, benadrukt Schellens. “Dat is niet de initiële gedachte geweest. In theorie is de voorraad van Van Mossel beschikbaar voor private lease, maar dat levert niet per definitie een gunstige leaseprijs op. Directlease stelt zelf leaseauto’s op maat samen voor de private lease-markt, koopt deze groot in en daardoor levert dit volumevoordeel op voor auto’s die wij uit voorraad leveren.”

Directlease is actief in Nederland, België en Duitsland en maakt onderdeel uit van International Car Lease Holding (ICLH) van de Van Mossel Automotive Groep. ICLH heeft een leasevloot van 89 duizend auto’s en behoort daarmee tot de top 3 van leasemaatschappijen van Nederland.

Directlease opent eerste private leasewinkel | Fleet&Mobility

Directlease opent eerste private leasewinkel

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Aemil Schellens, commercieel directeur Directlease, sluit niet uit dat er op termijn meerdere private leasewinkels komen. (Foto: Directlease)

Directlease, onderdeel van de Van Mossel Groep, opent een private leasewinkel in het hoofdkantoor in Hengelo. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Het doel van de private leasewinkel is het vergroten van de zichtbaarheid van het leaseaanbod, vertelt commercieel directeur Aemil Schellens van Directlease. De leasemaatschappij deelt het gebouw met het Van Mossel Occasion Centrum (MOC).

“Oudere klanten willen zich eerst online oriënteren maar de leaseauto graag van dichtbij zien voordat ze een contract tekenen. Door ons online concept zichtbaar te maken in de private leasewinkel verwachten wij een verdere groei in deze doelgroep”, zegt Schellens. Hij geeft geen cijfers over die verwachte groei. Naast een private leasewinkel heeft Directlease ook een overeenkomst met deelautobedrijf Snappcar.

Groeimarkt

Volgens Schellens is private lease nog steeds een groeimarkt, wat ook blijkt uit cijfers van leasebranchevereniging VNA. “Aan het begin van de coronacrisis kwam de markt even tot stilstand, maar groeit private lease weer erg hard. Op termijn denk ik dat er meerdere vestigingen mogelijk zijn in combinatie met een Van Mossel Occasion Centrum.”

De toevoeging van de private leasewinkel van Directlease aan het MOC is niet opgezet om de occasionvoorraad van het occasioncentrum naar beneden te brengen, benadrukt Schellens. “Dat is niet de initiële gedachte geweest. In theorie is de voorraad van Van Mossel beschikbaar voor private lease, maar dat levert niet per definitie een gunstige leaseprijs op. Directlease stelt zelf leaseauto’s op maat samen voor de private lease-markt, koopt deze groot in en daardoor levert dit volumevoordeel op voor auto’s die wij uit voorraad leveren.”

Directlease is actief in Nederland, België en Duitsland en maakt onderdeel uit van International Car Lease Holding (ICLH) van de Van Mossel Automotive Groep. ICLH heeft een leasevloot van 89 duizend auto’s en behoort daarmee tot de top 3 van leasemaatschappijen van Nederland.