Curator: Reeks aan misstanden bij Car Driver Deals

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De fiscus heeft een (preferente) vordering van 848 duizend euro neergelegd. Daarnaast zijn er 867 vorderingen van (veelal) klanten van het bedrijf die zorgen voor een totaal van 6,9 miljoen euro. In totaal zou de schuld volgens de curator kunnen oplopen tot tussen de 20 en 30 miljoen euro. In de boedel zit momenteel 651 duizend euro (aan debiteuren). 

De curator meldt in het eerste verslag dat al duidelijk is geworden dat de administratie van het bedrijf niet sluitend was. “Ik heb geconstateerd dat er nogal wat geldstromen over en weer zijn gegaan. De vraag werpt zich
uiteraard op of deze geldstromen al dan niet terecht zijn uitgevoerd”, schrijft de curator. 

De curator stelt nog een reeks aan andere vragen te hebben over de werkwijze van het bedrijf. Zo heeft hij geen overeenkomsten kunnen vinden tussen het gefailleerde bedrijf en de overige entiteiten waarvan de eigenaren bestuurder waren. Ook staat niet vast of het bedrijf gerechtigd was de geleaste en gehuurde voertuigen aan derden door te leasen of verhuren. “In de onderliggende contracten staat dat dit niet nadrukkelijk uitgesloten is, maar het bedrijf stelt over schriftelijke toestemming te beschikken. Deze toestemming heb ik echter nog niet gezien.”

Verder schrijft de curator dat er sprake is van “substantiĆ«le leningen aan derden” waarvan niet duidelijk is aan wie deze leningen ten goede zijn gekomen. Dat gaat om een totaal van 187 duizend euro. Tot slot schrijft Broekmans onderzoek te gaan doen naar de bestuurdersaansprakelijkheid en eventueel paulianeus handelen.

Persoonlijk failliet

Geert en Jan Golsteijn, broers en eigenaren van de in opspraak geraakte leasemaatschappij Car Driver Deals, zijn dinsdag persoonlijk failliet verklaard door rechtbank Limburg.  Broekmans stelt in De Limburger dat de broers Golsteijn vanwege het persoonlijk faillissement vleugellam zijn. Zij kunnen immers niet meer bij hun geld. Broekmans gaat nu inventariseren waaruit schuldeisers mogelijk hun investering terug kunnen krijgen. 

De curator denkt 12 tot 24 maanden nodig te hebben om het faillissement af te wikkelen. 

Curator: Reeks aan misstanden bij Car Driver Deals | Fleet&Mobility

Curator: Reeks aan misstanden bij Car Driver Deals

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De fiscus heeft een (preferente) vordering van 848 duizend euro neergelegd. Daarnaast zijn er 867 vorderingen van (veelal) klanten van het bedrijf die zorgen voor een totaal van 6,9 miljoen euro. In totaal zou de schuld volgens de curator kunnen oplopen tot tussen de 20 en 30 miljoen euro. In de boedel zit momenteel 651 duizend euro (aan debiteuren). 

De curator meldt in het eerste verslag dat al duidelijk is geworden dat de administratie van het bedrijf niet sluitend was. “Ik heb geconstateerd dat er nogal wat geldstromen over en weer zijn gegaan. De vraag werpt zich
uiteraard op of deze geldstromen al dan niet terecht zijn uitgevoerd”, schrijft de curator. 

De curator stelt nog een reeks aan andere vragen te hebben over de werkwijze van het bedrijf. Zo heeft hij geen overeenkomsten kunnen vinden tussen het gefailleerde bedrijf en de overige entiteiten waarvan de eigenaren bestuurder waren. Ook staat niet vast of het bedrijf gerechtigd was de geleaste en gehuurde voertuigen aan derden door te leasen of verhuren. “In de onderliggende contracten staat dat dit niet nadrukkelijk uitgesloten is, maar het bedrijf stelt over schriftelijke toestemming te beschikken. Deze toestemming heb ik echter nog niet gezien.”

Verder schrijft de curator dat er sprake is van “substantiĆ«le leningen aan derden” waarvan niet duidelijk is aan wie deze leningen ten goede zijn gekomen. Dat gaat om een totaal van 187 duizend euro. Tot slot schrijft Broekmans onderzoek te gaan doen naar de bestuurdersaansprakelijkheid en eventueel paulianeus handelen.

Persoonlijk failliet

Geert en Jan Golsteijn, broers en eigenaren van de in opspraak geraakte leasemaatschappij Car Driver Deals, zijn dinsdag persoonlijk failliet verklaard door rechtbank Limburg.  Broekmans stelt in De Limburger dat de broers Golsteijn vanwege het persoonlijk faillissement vleugellam zijn. Zij kunnen immers niet meer bij hun geld. Broekmans gaat nu inventariseren waaruit schuldeisers mogelijk hun investering terug kunnen krijgen. 

De curator denkt 12 tot 24 maanden nodig te hebben om het faillissement af te wikkelen.