5 vragen aan Berry Leerentveld | Zelfstandig maar niet alleen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Barry Leerentveld: Ja zeggen en nee doen kennen wij hier niet.

Je werkte de afgelopen jaren in loondienst. Maar je bent nu toch weer onder­nemer geworden. Heb jij die vrijheid nodig?

“Ik merk nu al, een paar weken na de start, dat ik weer mijn eigen agenda kan bepalen. Ik hoef geen rekening meer te houden met de bezetting, of toestemming te krijgen. Dat ik nu dan wel weer eens een keer wat later thuis ben vind ik prima. Ik krijg er veel ­energie van. En ik wil graag winnen. Dat had ik in loondienst al, maar nu helemaal. Mijn bedrijf moet een begrip worden in de regio.”

Je hebt je verbonden aan Fleximo. Waarom ben je niet helemaal zelfstandig gestart?

“Het plan was in eerste instantie om ­helemaal zelfstandig te gaan werken. Ik was al in gesprek met partijen die met mij ­wilden samenwerken. Maar dan waren er wel beperkingen geweest, zoals het gebruik van mijn eigen bedrijfsnaam. Vervolgens kwam ik met Fleximo-dga Thijs Truijen in gesprek en dat klikte meteen. Ook zijn medewerkers hebben een bepaald soort dna: ze zijn duidelijk, direct en houden van korte lijnen. Er wordt heel snel geschakeld. Als ik offertes opvraag zijn die er direct. Daarbij scheelt het samenwerken veel ­administratie en liggen de afspraken met partners, zoals leasemaatschappijen, er al. Tegen deze achtergrond kan ik mij concentreren op het bewerken van mijn rayon.”

De regio Zwolle wordt jouw werkgebied. Is het prettig werken in Overijssel?

“Ik ben geboren en getogen in Zwolle. Ik ben dus bevooroordeeld maar de mentaliteit bevalt mij goed. Hier geldt: een man een man, een woord een woord. Ja zeggen en nee doen kennen wij hier niet. En Zwolle is een prachtige stad, maar de natuur is dichtbij. Vanuit Zwolle zit je zo in Giethoorn, het Vechtdal of de Veluwe.”

Je houdt kantoor in het PEC Zwolle stadion. Ben je een echte voetbalman?

“Jazeker, ik ben een trouw PEC-supporter. Recent ben ik ook bij Oranje gaan kijken. Ik kijk graag voetbal, maar ik ben zelf een hockeyer; ik speel bij de veteranen van ­hockeyclub Zwolle. Dat ik nu in het stadion kantoor houd komt ook doordat ik samen met mijn broer een buitensportwinkel heb die in het stadion is gevestigd. Ik gebruik de kantoorruimte die erbij hoort.”

Als ondernemer maak je lange dagen. Hoe zorg je voor voldoende ontspanning?

“Door te hockeyen dus, maar ik golf ook graag. Daarnaast ga ik graag uiteten, met mijn vrouw en ­vrienden. Op vakantie gaan wij altijd naar Italië, naar de ­Bloemenrivièra. Ik ben daar als kind op­gevoed en ben daar blijven komen. Het is prachtig daar. Maar ook gaan we af en toe een weekje skiën of zoeken we de zon op.”

5 vragen aan Berry Leerentveld | Zelfstandig maar niet alleen | Fleet&Mobility

5 vragen aan Berry Leerentveld | Zelfstandig maar niet alleen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Barry Leerentveld: Ja zeggen en nee doen kennen wij hier niet.

Je werkte de afgelopen jaren in loondienst. Maar je bent nu toch weer onder­nemer geworden. Heb jij die vrijheid nodig?

“Ik merk nu al, een paar weken na de start, dat ik weer mijn eigen agenda kan bepalen. Ik hoef geen rekening meer te houden met de bezetting, of toestemming te krijgen. Dat ik nu dan wel weer eens een keer wat later thuis ben vind ik prima. Ik krijg er veel ­energie van. En ik wil graag winnen. Dat had ik in loondienst al, maar nu helemaal. Mijn bedrijf moet een begrip worden in de regio.”

Je hebt je verbonden aan Fleximo. Waarom ben je niet helemaal zelfstandig gestart?

“Het plan was in eerste instantie om ­helemaal zelfstandig te gaan werken. Ik was al in gesprek met partijen die met mij ­wilden samenwerken. Maar dan waren er wel beperkingen geweest, zoals het gebruik van mijn eigen bedrijfsnaam. Vervolgens kwam ik met Fleximo-dga Thijs Truijen in gesprek en dat klikte meteen. Ook zijn medewerkers hebben een bepaald soort dna: ze zijn duidelijk, direct en houden van korte lijnen. Er wordt heel snel geschakeld. Als ik offertes opvraag zijn die er direct. Daarbij scheelt het samenwerken veel ­administratie en liggen de afspraken met partners, zoals leasemaatschappijen, er al. Tegen deze achtergrond kan ik mij concentreren op het bewerken van mijn rayon.”

De regio Zwolle wordt jouw werkgebied. Is het prettig werken in Overijssel?

“Ik ben geboren en getogen in Zwolle. Ik ben dus bevooroordeeld maar de mentaliteit bevalt mij goed. Hier geldt: een man een man, een woord een woord. Ja zeggen en nee doen kennen wij hier niet. En Zwolle is een prachtige stad, maar de natuur is dichtbij. Vanuit Zwolle zit je zo in Giethoorn, het Vechtdal of de Veluwe.”

Je houdt kantoor in het PEC Zwolle stadion. Ben je een echte voetbalman?

“Jazeker, ik ben een trouw PEC-supporter. Recent ben ik ook bij Oranje gaan kijken. Ik kijk graag voetbal, maar ik ben zelf een hockeyer; ik speel bij de veteranen van ­hockeyclub Zwolle. Dat ik nu in het stadion kantoor houd komt ook doordat ik samen met mijn broer een buitensportwinkel heb die in het stadion is gevestigd. Ik gebruik de kantoorruimte die erbij hoort.”

Als ondernemer maak je lange dagen. Hoe zorg je voor voldoende ontspanning?

“Door te hockeyen dus, maar ik golf ook graag. Daarnaast ga ik graag uiteten, met mijn vrouw en ­vrienden. Op vakantie gaan wij altijd naar Italië, naar de ­Bloemenrivièra. Ik ben daar als kind op­gevoed en ben daar blijven komen. Het is prachtig daar. Maar ook gaan we af en toe een weekje skiën of zoeken we de zon op.”