Alphabet en Pro Mobility winnaars van VZR-verkiezing 2022

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De VZR-Awards zijn uitgereikt. Vlnr: Jeroen Kruisweg (ALD), Justin Ammerlaan (Alphabet), Niels van den Hoogen (Athlon). (Foto: VZR)

“Zowel leaserijders als wagenparkbeheerders en private leaserijders zijn tevreden over hun leasemaatschappij. Dat zien we terug in de cijfers en de NPS scores”, zegt VRZ-voorzitter Jan van Delft.

Op een tweede plek in de categorie grote leasemaatschappijen staat ALD Automotive, terwijl Athlon op een derde plek eindigt. Pro Mobiity scoort het beste bij de middelgrote en kleine leasemaatschappijen en krijgt een 8,4. Friesland Lease staat hier op een tweede plek en moet na twee jaren op een rij zijn eerste plek afstaan aan Pro mobility. De derde plek is voor Mobility Service.

Wagenparkbeheerders 

Ook zijn er prijzen uitgereikt in de categorieën tevredenheid van wagenparkbeheerders en van private leaserijders. Bij de wagenparkbeheerders komt Athlon het beste uit de bus met een 8,5 en eindigen Alphabet en ALD respectievelijk op een tweede en derde plek. WagenPlan krijgt een 9 van de wagenparkbeheerders in de categorie middelgroot en klein. Hier gaat de tweede plek naar Pro Mobility, gevolgd door MHC Mobility. De leasemaatschappijen worden beoordeeld op een aantal onderdelen: communicatie, sturing, onderhoud, dienstverlening en organisatie. Vorig jaar werd ALD tot de beste leasemaatschappij verkozen, bij de wagenparkbeheerders was dat toen Arval en Alphabet bij de private lease.  

Private leaserijders kozen voor ALD Automotive, gevolgd door Alphabet en Athlon, terwijl Friesland Lease de winnaar is van de middelgrote en kleine leasemaatschappijen. VZR is de belangenbehartiger voor berijders van een auto van de zaak. Voorzitter Jan van Delft meldde op FFME dat ‘de auto de ideale private space is in mobiliteit’.

Alphabet en Pro Mobility winnaars van VZR-verkiezing 2022 | Fleet&Mobility

Alphabet en Pro Mobility winnaars van VZR-verkiezing 2022

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De VZR-Awards zijn uitgereikt. Vlnr: Jeroen Kruisweg (ALD), Justin Ammerlaan (Alphabet), Niels van den Hoogen (Athlon). (Foto: VZR)

“Zowel leaserijders als wagenparkbeheerders en private leaserijders zijn tevreden over hun leasemaatschappij. Dat zien we terug in de cijfers en de NPS scores”, zegt VRZ-voorzitter Jan van Delft.

Op een tweede plek in de categorie grote leasemaatschappijen staat ALD Automotive, terwijl Athlon op een derde plek eindigt. Pro Mobiity scoort het beste bij de middelgrote en kleine leasemaatschappijen en krijgt een 8,4. Friesland Lease staat hier op een tweede plek en moet na twee jaren op een rij zijn eerste plek afstaan aan Pro mobility. De derde plek is voor Mobility Service.

Wagenparkbeheerders 

Ook zijn er prijzen uitgereikt in de categorieën tevredenheid van wagenparkbeheerders en van private leaserijders. Bij de wagenparkbeheerders komt Athlon het beste uit de bus met een 8,5 en eindigen Alphabet en ALD respectievelijk op een tweede en derde plek. WagenPlan krijgt een 9 van de wagenparkbeheerders in de categorie middelgroot en klein. Hier gaat de tweede plek naar Pro Mobility, gevolgd door MHC Mobility. De leasemaatschappijen worden beoordeeld op een aantal onderdelen: communicatie, sturing, onderhoud, dienstverlening en organisatie. Vorig jaar werd ALD tot de beste leasemaatschappij verkozen, bij de wagenparkbeheerders was dat toen Arval en Alphabet bij de private lease.  

Private leaserijders kozen voor ALD Automotive, gevolgd door Alphabet en Athlon, terwijl Friesland Lease de winnaar is van de middelgrote en kleine leasemaatschappijen. VZR is de belangenbehartiger voor berijders van een auto van de zaak. Voorzitter Jan van Delft meldde op FFME dat ‘de auto de ideale private space is in mobiliteit’.