Leasing en verhuur

Stellantis richt samen met Crédit Agricole leasemaatschappij op

Foto: Shutterstock

Fabrikant Stellantis en Crédit Agricole richten samen een leasemaatschappij op voor captive financiering. Beide concerns krijgen 50 procent van de aandelen. Bestaande joint ventures met BNP Paribas en Banco Santander worden opnieuw vormgegeven. Dat meldt Stellantis vandaag. In de VS zette Stellantis eerder een vergelijkbare stap.

“Met deze stap willen we onze financiële prestaties in alle Europese landen verbeteren”, zegt topman Carlos Tavares in de persverklaring. Naar verwachting worden de overeenkomsten in het eerste kwartaal van 2022 ondertekend.

Binnen Stellantis werkte PSA samen met BNP (de moedermaatschappij van leasemaatschappij Arval) en Banco Santander, terwijl FCA afspraken had met Crédit Agricole en samen de leaselabels Leasys en F2ML voerde. Deze labels worden onderdeel van de nieuwe leasemaatschappij.

De bestaande PSA-samenwerkingen worden voortgezet. In Nederland blijft Santander de partner van Stellantis. 

Stellantis richt samen met Crédit Agricole leasemaatschappij op | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Stellantis richt samen met Crédit Agricole leasemaatschappij op

Foto: Shutterstock

Fabrikant Stellantis en Crédit Agricole richten samen een leasemaatschappij op voor captive financiering. Beide concerns krijgen 50 procent van de aandelen. Bestaande joint ventures met BNP Paribas en Banco Santander worden opnieuw vormgegeven. Dat meldt Stellantis vandaag. In de VS zette Stellantis eerder een vergelijkbare stap.

“Met deze stap willen we onze financiële prestaties in alle Europese landen verbeteren”, zegt topman Carlos Tavares in de persverklaring. Naar verwachting worden de overeenkomsten in het eerste kwartaal van 2022 ondertekend.

Binnen Stellantis werkte PSA samen met BNP (de moedermaatschappij van leasemaatschappij Arval) en Banco Santander, terwijl FCA afspraken had met Crédit Agricole en samen de leaselabels Leasys en F2ML voerde. Deze labels worden onderdeel van de nieuwe leasemaatschappij.

De bestaande PSA-samenwerkingen worden voortgezet. In Nederland blijft Santander de partner van Stellantis.