Share Now: Klanten maken meer en langer gebruik van deeldiensten

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:

Uit data van het platform blijkt dat de 138 duizend Nederlandse klanten in 2022 vaker en langer gebruik maakten van de deeldiensten, aldus het bedrijf. Die groei komt naar eigen zeggen vooral door de verdere ontwikkeling en het gebruik van de deelauto voor langere ritten van minstens een dag. De gemiddelde ritduur is vorig jaar gestegen met 37 procent tot gemiddeld 54 minuten per rit. Share Now is sinds 2011 in Nederland actief met een 100 procent elektrische vloot.

Beter 

“In 2022 konden we nog beter inspelen op de mobiliteitsbehoeften- en wensen van onze Nederlandse gebruikers”, vertelt Robert Bosman, managing director van Share Now Nederland. “We hebben niet alleen ons wagenpark met tien procent uitgebreid, maar ook een nieuw elektrisch model toegevoegd: de Peugeot e-208.”

In het nieuwe jaar wil Share Now de positieve ontwikkeling van het afgelopen jaar voortzetten. Een jaar geleden sloot het bedrijf een convenant met de gemeente Amsterdam en zes andere autodeelservices met als doel om autodelen te ontwikkelen en beter beschikbaar én betaalbaar te maken.

Share Now: Klanten maken meer en langer gebruik van deeldiensten | Fleet&Mobility

Share Now: Klanten maken meer en langer gebruik van deeldiensten

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:

Uit data van het platform blijkt dat de 138 duizend Nederlandse klanten in 2022 vaker en langer gebruik maakten van de deeldiensten, aldus het bedrijf. Die groei komt naar eigen zeggen vooral door de verdere ontwikkeling en het gebruik van de deelauto voor langere ritten van minstens een dag. De gemiddelde ritduur is vorig jaar gestegen met 37 procent tot gemiddeld 54 minuten per rit. Share Now is sinds 2011 in Nederland actief met een 100 procent elektrische vloot.

Beter 

“In 2022 konden we nog beter inspelen op de mobiliteitsbehoeften- en wensen van onze Nederlandse gebruikers”, vertelt Robert Bosman, managing director van Share Now Nederland. “We hebben niet alleen ons wagenpark met tien procent uitgebreid, maar ook een nieuw elektrisch model toegevoegd: de Peugeot e-208.”

In het nieuwe jaar wil Share Now de positieve ontwikkeling van het afgelopen jaar voortzetten. Een jaar geleden sloot het bedrijf een convenant met de gemeente Amsterdam en zes andere autodeelservices met als doel om autodelen te ontwikkelen en beter beschikbaar én betaalbaar te maken.