Share Now noteert 16 procent groei in gebruikers in Amsterdam

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Share Now groeit in Amsterdam. (Foto: Share Now)

Autodelen in de hoofdstad wordt steeds populairder, aldus Share Now. “Door een auto te delen in plaats van te bezitten, hoef je je geen zorgen te maken over zaken als verzekeringen en tanken: alles zit in de prijs inbegrepen. In tijden als deze, met de gestegen brandstofprijzen, kan dat een oplossing zijn voor veel mensen”, vertelt Robert Bosman, managing director Share Now Nederland. BMW en Mercedes-Benz verkochten het platform vorige maand aan Stellantis.

Elektrische deelauto

Uit eerder onderzoek van Share Now, in samenwerking met Multiscope, blijkt dat 15 procent van de Nederlanders overweegt om binnen tien jaar de eigen auto weg te doen en over te stappen op een (elektrische) deelauto. In de grote steden ligt dat percentage op 20 procent. De meerderheid van de mensen noemt als overweging voor een deelauto een milieubewuster leven (46%). In totaal 42 procent zegt een deelauto te overwegen, omdat de eigen auto niet dagelijks wordt gebruikt.

“Het is fijn te zien dat steeds meer Amsterdammers de elektrische deelauto pakken voor tripjes niet alleen binnen de stad, maar vooral ook daarbuiten. Het gebruik van deelauto’s voor alleen maar korte ritjes in de binnenstad is verleden tijd”, aldus Bosman.

Eind vorig jaar bleek uit onderzoek het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) dat het aandeel van de deelauto in mobiliteit laag is, maar dat het aanbod in Nederland groeit. Ongeveer twee procent van de mensen maakt gebruik van een vorm van autodelen; dat komt neer op zo’n 200 duizend autodelers, een verdubbeling ten opzichte van 2014. In het voorjaar van 2020 werden in ons land 64 duizend deelauto’s aangeboden; een toename van 26 procent ten opzichte van 2019.

Share Now noteert 16 procent groei in gebruikers in Amsterdam | Fleet&Mobility

Share Now noteert 16 procent groei in gebruikers in Amsterdam

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Share Now groeit in Amsterdam.
Share Now groeit in Amsterdam. (Foto: Share Now)

Autodelen in de hoofdstad wordt steeds populairder, aldus Share Now. “Door een auto te delen in plaats van te bezitten, hoef je je geen zorgen te maken over zaken als verzekeringen en tanken: alles zit in de prijs inbegrepen. In tijden als deze, met de gestegen brandstofprijzen, kan dat een oplossing zijn voor veel mensen”, vertelt Robert Bosman, managing director Share Now Nederland. BMW en Mercedes-Benz verkochten het platform vorige maand aan Stellantis.

Elektrische deelauto

Uit eerder onderzoek van Share Now, in samenwerking met Multiscope, blijkt dat 15 procent van de Nederlanders overweegt om binnen tien jaar de eigen auto weg te doen en over te stappen op een (elektrische) deelauto. In de grote steden ligt dat percentage op 20 procent. De meerderheid van de mensen noemt als overweging voor een deelauto een milieubewuster leven (46%). In totaal 42 procent zegt een deelauto te overwegen, omdat de eigen auto niet dagelijks wordt gebruikt.

“Het is fijn te zien dat steeds meer Amsterdammers de elektrische deelauto pakken voor tripjes niet alleen binnen de stad, maar vooral ook daarbuiten. Het gebruik van deelauto’s voor alleen maar korte ritjes in de binnenstad is verleden tijd”, aldus Bosman.

Eind vorig jaar bleek uit onderzoek het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) dat het aandeel van de deelauto in mobiliteit laag is, maar dat het aanbod in Nederland groeit. Ongeveer twee procent van de mensen maakt gebruik van een vorm van autodelen; dat komt neer op zo’n 200 duizend autodelers, een verdubbeling ten opzichte van 2014. In het voorjaar van 2020 werden in ons land 64 duizend deelauto’s aangeboden; een toename van 26 procent ten opzichte van 2019.