Politie gaat `zwarte doos` uitlezen bij ongevallen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit meldt het AD vandaag.

Na een succesvolle proef in Rotterdam gaan 7 van de 10 politieregio’s nog dit jaar van start met de EDR-uitleesapparatuur.

Uit recent onderzoek van de VZR blijkt dat ruim 60 procent van de zakelijk rijders hun data uit de auto niet wil delen.

Vaststellen schuldvraag
De EDR, vergelijkbaar met de zwarte doos in een vliegtuig, registreert onder meer tijd, locatie, remgedrag, snelheid, stand van de pedalen en werking van de airbags. Bij ernstige ongevallen, waarbij de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie onderzoek doet, kunnen de laatste vijf seconden voor het ongeluk in de EDR uitgelezen worden, is te lezen in de krant. Die gegevens kunnen een belangrijke bijdrage leveren om de schuldvraag vast te stellen. De techniek bestaat al langer, maar werd tot nu toe mondjesmaat gebruikt.

Politie gaat `zwarte doos` uitlezen bij ongevallen | Fleet&Mobility

Politie gaat `zwarte doos` uitlezen bij ongevallen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit meldt het AD vandaag.

Na een succesvolle proef in Rotterdam gaan 7 van de 10 politieregio’s nog dit jaar van start met de EDR-uitleesapparatuur.

Uit recent onderzoek van de VZR blijkt dat ruim 60 procent van de zakelijk rijders hun data uit de auto niet wil delen.

Vaststellen schuldvraag
De EDR, vergelijkbaar met de zwarte doos in een vliegtuig, registreert onder meer tijd, locatie, remgedrag, snelheid, stand van de pedalen en werking van de airbags. Bij ernstige ongevallen, waarbij de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie onderzoek doet, kunnen de laatste vijf seconden voor het ongeluk in de EDR uitgelezen worden, is te lezen in de krant. Die gegevens kunnen een belangrijke bijdrage leveren om de schuldvraag vast te stellen. De techniek bestaat al langer, maar werd tot nu toe mondjesmaat gebruikt.