Overig

Laatste update:

Werkgevers bieden jongeren vaker een mobiliteitsbudget aan

Dankzij een mobiliteitsbudget is een werknemer vrij om een zakelijke reis af te leggen met het OV. (Foto: Shutterstock)

De Vereniging Zakelijk Rijders verwacht dat de interesse voor zo’n budget ondere iedere leeftijdsgroep gaat toenemen.

Werkgevers bieden jonge werknemers vaker een mobiliteitsbudget aan dan aan oudere collega’s. Dit blijkt uit het mobiliteitsonderzoek van de Vereniging Zakelijke Rijders.

De leeftijdsgroep die vaak een mobiliteitsbudget krijgt aangeboden is de groep tot en met 35 jaar (26%). Gevolgd door de groep van 36 tot en met 45 jaar (23%), waarna de werknemers in de leeftijd van 46 tot en met 55 jaar volgen (17%). Van zakelijk rijders in de leeftijd van 55 plus krijgt 18% een mobiliteitsbudget aangeboden.

Zakelijke mobiliteit

Bij een mobiliteitsbudget bepaalt de werknemer zelf zijn zakelijke mobiliteit. De zakelijke kilometers kunnen worden afgelegd met het OV, de privéauto, fiets of de taxi. Het eventueel overgebleven budget kan, wanneer men dit goed uitsplitst, als bruto salaris uitgekeerd worden.

Voorzitter Jan van Delft van VZR verwacht dat de interesse voor zo’n budget de aankomende jaren gaat toenemen onder iedere leeftijdsgroep. “Het aantal aangeboden mobiliteitsbudgetten door werkgevers groeit en werknemers zijn ook steeds vaker geïnteresseerd in flexibele mobiliteit.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos