Mobileye en Sixt lanceren in 2022 zelfrijdende taxi in München

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De zelfrijdende taxi's van Mobileye gaan vanaf 2022 de weg op in München. (Foto: Intel)

De dochteronderneming van Intel werkt hiervoor samen met autoverhuurbedrijf Sixt. De samenwerking werd bekend gemaakt door Intel-ceo Pat Gelsinger en Alexander Sixt, ceo Sixt, op vakbeurs IAA Mobility in München. Na de lancering in Duitsland van de zelfrijdende taxi’s moeten andere Europese landen dit decennium volgen.

Klanten boeken een rit in de zelfrijdende taxi’s via de Mooving app en de Sixt app. De dienst is mogelijk vanwege de ingebruikname van de Duitse wet op autonome voertuigen. Hierdoor kan Mobileye zelfrijdende taxi’s gaan testen in München. Na goedkeuring door regelgevende instanties is het de bedoeling om de autonome taxi’s in te zetten voor commerciële activiteiten.

Wereldwijd

De samenwerking tussen de techleverancier en het autoverhuurbedrijf is een toevoeging aan het mobiliteitsplatform One van Sixt, stelt ceo Aleander Sixt. “Hiermee breiden wij ons mobiliteitsplatform verder uit. Zodoende willen wij een toonaangevende aanbieder van innovatieve mobiliteit worden”, aldus Sixt. Met zijn mobiliteitsplatform biedt het autoverhuurbedrijf, naar eigen zeggen, consumenten wereldwijd toegang tot meer dan 200 duizend voertuigen en circa 1,5 miljoen bestuurders.

De robotaxivloot is eigendom van Mobileye. Sixt levert, onderhoudt en exploiteert de zelfrijdende taxi’s. De partijen maken niet bekend wat de omvang van de zelfrijdende vloot is. De Israëlische ontwikkelaar van autonome rijsystemen werkt samen met diverse autofabrikanten, waarbij het bedrijf vorig jaar zijn samenwerking met Ford verder uitbreidde..

Mobileye en Sixt lanceren in 2022 zelfrijdende taxi in München | Fleet&Mobility

Mobileye en Sixt lanceren in 2022 zelfrijdende taxi in München

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De zelfrijdende taxi's van Mobileye gaan vanaf 2022 de weg op in München. (Foto: Intel)

De dochteronderneming van Intel werkt hiervoor samen met autoverhuurbedrijf Sixt. De samenwerking werd bekend gemaakt door Intel-ceo Pat Gelsinger en Alexander Sixt, ceo Sixt, op vakbeurs IAA Mobility in München. Na de lancering in Duitsland van de zelfrijdende taxi’s moeten andere Europese landen dit decennium volgen.

Klanten boeken een rit in de zelfrijdende taxi’s via de Mooving app en de Sixt app. De dienst is mogelijk vanwege de ingebruikname van de Duitse wet op autonome voertuigen. Hierdoor kan Mobileye zelfrijdende taxi’s gaan testen in München. Na goedkeuring door regelgevende instanties is het de bedoeling om de autonome taxi’s in te zetten voor commerciële activiteiten.

Wereldwijd

De samenwerking tussen de techleverancier en het autoverhuurbedrijf is een toevoeging aan het mobiliteitsplatform One van Sixt, stelt ceo Aleander Sixt. “Hiermee breiden wij ons mobiliteitsplatform verder uit. Zodoende willen wij een toonaangevende aanbieder van innovatieve mobiliteit worden”, aldus Sixt. Met zijn mobiliteitsplatform biedt het autoverhuurbedrijf, naar eigen zeggen, consumenten wereldwijd toegang tot meer dan 200 duizend voertuigen en circa 1,5 miljoen bestuurders.

De robotaxivloot is eigendom van Mobileye. Sixt levert, onderhoudt en exploiteert de zelfrijdende taxi’s. De partijen maken niet bekend wat de omvang van de zelfrijdende vloot is. De Israëlische ontwikkelaar van autonome rijsystemen werkt samen met diverse autofabrikanten, waarbij het bedrijf vorig jaar zijn samenwerking met Ford verder uitbreidde..