Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Mercedes en Bosch starten proef met autonoom parkeren

Bepaalde modellen Mercedes rijden straks zelfsatndig naar hun parkeerplek (foto: Bosch)

De proef in Stuttgart is mogelijk door een recente Duitse wetswijziging, die autonoom rijden mogelijk maakt. 

Mercedes-Benz en Bosch hebben goedkeuring gekregen voor een test waarbij auto’s volledig zelfstandig kunnen parkeren in een vooraf gereserveerde parkeerplaats bij de luchthaven van Stuttgart. Dit meldt Mercedes. De functie is vanaf juli 2023 beschikbaar voor parkeerders met een Mercedes S-klasse of EQS.

De parkeergarage is uitgerust met sensoren die de auto de weg wijzen. Deze functie is voorlopig alleen goedgekeurd door de KBA (de Duitse RDW) voor gebruik in deze ene parkeergarage. Mercedes en Bosch werken sinds 2015 samen aan de ontwikkeling van volledig zelfrijdend parkeren.Les hier: Nederlanders hebben weinig belangstelling voor autonoom rijden.

Autobezitters kunnen via een app vooraf een parkeerplaats reserveren en hun voertuig achterlaten in een drop-off zone. Zodra ze uitstappen, rijdt de auto vanzelf naar zijn plek, en kan hij via de app weer naar buiten worden geroepen, aldus Bosch.

De proef is mogelijk doordat Duitsland in juli vorig jaar een wet heeft aangenomen die autonoom rijden op niveau 4 (dus: zonder enige menselijke tussenkomst) toestaat in afgebakende delen van de openbare ruimte.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Mercedes en Bosch starten proef met autonoom parkeren | Fleet&Mobility

Mercedes en Bosch starten proef met autonoom parkeren

Maarten Maarten
• Laatste update:
Bepaalde modellen Mercedes rijden straks zelfsatndig naar hun parkeerplek (foto: Bosch)

Mercedes-Benz en Bosch hebben goedkeuring gekregen voor een test waarbij auto’s volledig zelfstandig kunnen parkeren in een vooraf gereserveerde parkeerplaats bij de luchthaven van Stuttgart. Dit meldt Mercedes. De functie is vanaf juli 2023 beschikbaar voor parkeerders met een Mercedes S-klasse of EQS.

De parkeergarage is uitgerust met sensoren die de auto de weg wijzen. Deze functie is voorlopig alleen goedgekeurd door de KBA (de Duitse RDW) voor gebruik in deze ene parkeergarage. Mercedes en Bosch werken sinds 2015 samen aan de ontwikkeling van volledig zelfrijdend parkeren.Les hier: Nederlanders hebben weinig belangstelling voor autonoom rijden.

Autobezitters kunnen via een app vooraf een parkeerplaats reserveren en hun voertuig achterlaten in een drop-off zone. Zodra ze uitstappen, rijdt de auto vanzelf naar zijn plek, en kan hij via de app weer naar buiten worden geroepen, aldus Bosch.

De proef is mogelijk doordat Duitsland in juli vorig jaar een wet heeft aangenomen die autonoom rijden op niveau 4 (dus: zonder enige menselijke tussenkomst) toestaat in afgebakende delen van de openbare ruimte.