Overig

Laatste update:

Leaseplan en ALD in gesprek over fusie

Foto: Leaseplan

Leaseplan, ALD en de aandeelhouders van beide bedrijven zijn in gesprek over een fusie. Dat meldt de Leaseplan Corporation. “In deze combinatie creëren we een global mobility leader”, aldus de bedrijven in een persbericht. “Er is geen zekerheid dat de gesprekken uiteindelijk tot een overeenkomst of transactie leiden”, melden ze verder. Meer informatie wordt pas gegeven als dat als de bedrijven daartoe wettelijk verplicht zijn.

Mocht de fusie doorgaan, dan ontstaat een leasereus met een vloot van 3,6 miljoen voertuigen. Het van oorsprong Nederlandse Leaseplan Corporation heeft een internationale vloot van 1,9 miljoen voertuigen en is actief in 32 landen. Het realiseerde over 2020 een jaaromzet van 9,9 miljard euro en een resultaat van 250 miljoen. Onder andere investeringen in occasionplatform Carnext, dat dit jaar is verkocht, drukten het resultaat. Leaseplan verkoopt op jaarbasis zo’n 270 duizend auto’s.

ALD Automotive, een dochteronderneming van de Franse bank Société Générale,  is met 1,7 miljoen voertuigen actief in 43 landen. Per jaar verkoopt het ongeveer 300 duizend auto’s. ALD boekte vorig jaar een omzet van 4,2 miljard euro en een resultaat van 509,8 miljoen. Het bedrijf mikt op een vlootomvang van 2,3 miljoen contracten in 2025.

Dat de partijen in gesprek zijn, komt niet als een verrassing, alleen werden geruchten hierover tot nu toe niet bevestigd.

Leaseplan en ALD in gesprek over fusie | Fleet&Mobility
Overig

Laatste update:

Leaseplan en ALD in gesprek over fusie

Foto: Leaseplan

Leaseplan, ALD en de aandeelhouders van beide bedrijven zijn in gesprek over een fusie. Dat meldt de Leaseplan Corporation. “In deze combinatie creëren we een global mobility leader”, aldus de bedrijven in een persbericht. “Er is geen zekerheid dat de gesprekken uiteindelijk tot een overeenkomst of transactie leiden”, melden ze verder. Meer informatie wordt pas gegeven als dat als de bedrijven daartoe wettelijk verplicht zijn.

Mocht de fusie doorgaan, dan ontstaat een leasereus met een vloot van 3,6 miljoen voertuigen. Het van oorsprong Nederlandse Leaseplan Corporation heeft een internationale vloot van 1,9 miljoen voertuigen en is actief in 32 landen. Het realiseerde over 2020 een jaaromzet van 9,9 miljard euro en een resultaat van 250 miljoen. Onder andere investeringen in occasionplatform Carnext, dat dit jaar is verkocht, drukten het resultaat. Leaseplan verkoopt op jaarbasis zo’n 270 duizend auto’s.

ALD Automotive, een dochteronderneming van de Franse bank Société Générale,  is met 1,7 miljoen voertuigen actief in 43 landen. Per jaar verkoopt het ongeveer 300 duizend auto’s. ALD boekte vorig jaar een omzet van 4,2 miljard euro en een resultaat van 509,8 miljoen. Het bedrijf mikt op een vlootomvang van 2,3 miljoen contracten in 2025.

Dat de partijen in gesprek zijn, komt niet als een verrassing, alleen werden geruchten hierover tot nu toe niet bevestigd.