Autofabrikanten kiezen voor snelheidsassistent van Here

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Here)

Meer dan 30 automerken van 15 grote fabrikanten hebben gekozen voor de software van techbedrijf Here om te voldoen aan de Europese Intelligent Speed Assistance (ISA) richtlijn. Die regulering is in juli ingegaan en schrijft voor dat de snelheidslimiet van alle wegen in de EU in het navigatiesysteem van nieuwe auto’s moet worden vermeld. 

Auto’s verkopen

“Anders gezegd, om hun auto’s te mogen blijven verkopen in Europa moeten alle autofabrikanten een systeem hebben dat in staat is om inzichten in de lokale snelheidsbeperkingen te leveren,’’ zegt James Hodgson van ABI Research in het bericht van Here. Dit jaar lanceerden verschillende organisaties in Nederland ook een initiatief om de verkeersveiligheid te verbeteren

Here is gevestigd in Eindhoven en eigendom van BMW, Audi en Mercedes-Benz samen met chipfabrikant Intel. Het bedrijf schat in een persbericht dat er in 2024 in de EU zo’n 50 miljoen voertuigen rondrijden met door haar geleverde data over snelheidsbeperkingen. Here zal regelmatige updates leveren voor zowel personenauto’s als commerciële voertuigen van de grote aandeelhouders, maar ook van Jaguar Land Rover, Scania en VinFast.

Autofabrikanten kiezen voor snelheidsassistent van Here | Fleet&Mobility

Autofabrikanten kiezen voor snelheidsassistent van Here

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Here)

Meer dan 30 automerken van 15 grote fabrikanten hebben gekozen voor de software van techbedrijf Here om te voldoen aan de Europese Intelligent Speed Assistance (ISA) richtlijn. Die regulering is in juli ingegaan en schrijft voor dat de snelheidslimiet van alle wegen in de EU in het navigatiesysteem van nieuwe auto’s moet worden vermeld. 

Auto’s verkopen

“Anders gezegd, om hun auto’s te mogen blijven verkopen in Europa moeten alle autofabrikanten een systeem hebben dat in staat is om inzichten in de lokale snelheidsbeperkingen te leveren,’’ zegt James Hodgson van ABI Research in het bericht van Here. Dit jaar lanceerden verschillende organisaties in Nederland ook een initiatief om de verkeersveiligheid te verbeteren

Here is gevestigd in Eindhoven en eigendom van BMW, Audi en Mercedes-Benz samen met chipfabrikant Intel. Het bedrijf schat in een persbericht dat er in 2024 in de EU zo’n 50 miljoen voertuigen rondrijden met door haar geleverde data over snelheidsbeperkingen. Here zal regelmatige updates leveren voor zowel personenauto’s als commerciële voertuigen van de grote aandeelhouders, maar ook van Jaguar Land Rover, Scania en VinFast.