Kia betreedt bestelmarkt met aanstelling Lex Rutten

Kia • Het is voor het eerst dat Kia zich op de bestelautomarkt begeeft.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Lex Rutten).

Lex Rutten start per 1 mei bij Kia Nederland als business development manager Platform Beyond Vehicle (PBV). Hij maakt dit bekend op LinkedIn. Rutten maakt daarmee de overstap van Arval, waar hij bijna twee jaar verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de leasemaatschappij op de bestelautomarkt.

De overstap was niet gepland maar wel gewild, laat Rutten weten aan Automotive Online. “Een klein jaar geleden kwam ik tijdens een klantevent al in contact met Kia over de elektrische bestelauto’s die ze in 2025 op de markt brengen, op basis van het Platform Beyond Vehicle-concept. Ik had echter juist de overstap gemaakt van Opel naar Arval omdat ik breder actief wilde zijn met bestelauto’s in de mobiliteitsbranche. Toch bleef het kriebelen want de kans om vanaf nul iets op te bouwen met een compleet nieuwe modellijn komt niet vaak voor. Het is namelijk voor het eerst dat Kia zich op de bestelautomarkt begeeft, en de ambities die daarmee gepaard gaan spreken mij erg aan. Bovendien is de combinatie van de nieuwe modellen met het bestaande dealernetwerk en het aftersalesnetwerk erg interessant.”

Op maat

Platform Beyond Vehicle is een EV-platform voor bestelauto’s. In totaal komt Kia met vijf nieuwe elektrische bestelauto’s. Het modulaire concept moet het mogelijk maken om op maat gemaakte voertuigen te leveren. “Deze naam beschrijft ook al wel dat het veel meer is dan alleen een elektrische bedrijfswagen”, verklaart Rutten. “Het voertuig staat centraal bij een oplossing voor je toekomstige mobiliteit maar meer nog voor het operationeel proces van je bedrijf.”

In 2025 moeten de eerste Kia PBV-modellen in Nederland op de markt komen.

In de mei-editie van Fleet & Mobility lees je een uitgebreider interview met Lex Rutten (tevens oud-jurylid voor de verkiezing van de Bestelauto van het Jaar) over zijn nieuwe rol en de ambities van Kia Nederland met de PBV-modellen.

Kia betreedt bestelmarkt met aanstelling Lex Rutten | Fleet&Mobility

Kia betreedt bestelmarkt met aanstelling Lex Rutten

Kia • Het is voor het eerst dat Kia zich op de bestelautomarkt begeeft.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Lex Rutten).

Lex Rutten start per 1 mei bij Kia Nederland als business development manager Platform Beyond Vehicle (PBV). Hij maakt dit bekend op LinkedIn. Rutten maakt daarmee de overstap van Arval, waar hij bijna twee jaar verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de leasemaatschappij op de bestelautomarkt.

De overstap was niet gepland maar wel gewild, laat Rutten weten aan Automotive Online. “Een klein jaar geleden kwam ik tijdens een klantevent al in contact met Kia over de elektrische bestelauto’s die ze in 2025 op de markt brengen, op basis van het Platform Beyond Vehicle-concept. Ik had echter juist de overstap gemaakt van Opel naar Arval omdat ik breder actief wilde zijn met bestelauto’s in de mobiliteitsbranche. Toch bleef het kriebelen want de kans om vanaf nul iets op te bouwen met een compleet nieuwe modellijn komt niet vaak voor. Het is namelijk voor het eerst dat Kia zich op de bestelautomarkt begeeft, en de ambities die daarmee gepaard gaan spreken mij erg aan. Bovendien is de combinatie van de nieuwe modellen met het bestaande dealernetwerk en het aftersalesnetwerk erg interessant.”

Op maat

Platform Beyond Vehicle is een EV-platform voor bestelauto’s. In totaal komt Kia met vijf nieuwe elektrische bestelauto’s. Het modulaire concept moet het mogelijk maken om op maat gemaakte voertuigen te leveren. “Deze naam beschrijft ook al wel dat het veel meer is dan alleen een elektrische bedrijfswagen”, verklaart Rutten. “Het voertuig staat centraal bij een oplossing voor je toekomstige mobiliteit maar meer nog voor het operationeel proces van je bedrijf.”

In 2025 moeten de eerste Kia PBV-modellen in Nederland op de markt komen.

In de mei-editie van Fleet & Mobility lees je een uitgebreider interview met Lex Rutten (tevens oud-jurylid voor de verkiezing van de Bestelauto van het Jaar) over zijn nieuwe rol en de ambities van Kia Nederland met de PBV-modellen.