Overig

Laatste update:

Kia en Uber sluiten partnership voor meer inzet EV’s

Kia en Uber gaan samenwerken. (Foto: Kia)

Kia Europe en taxidienst Uber hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Hiermee willen ze de vloot van Uber in de grote Europese steden elektrificeren.

Het partnership tussen de beide bedrijven maakt het voor Uber-chauffeurs mogelijk om tegen speciale voorwaarden een volledig elektrische Kia, zoals de e-Niro of e-Soul te leasen of te kopen. Om dit te stimuleren gaat Kia bijvoorbeeld testritten aanbieden om de chauffeurs kennis te laten maken met elektrisch rijden. De samenwerking tussen Kia en Uber richt zich op 20 Europese markten. 

Uber zegt tegen 2025 dat de helft van alle gereden kilometers emissievrij worden afgelegd en wil vooral in grote steden inzetten op elektrische auto’s. “Emissievrije mobiliteit is voor ons meer dan een doel, het is een noodzaak”, aldus Anabel Diaz, regional manager EMEA bij Uber. De taxidienst liet vorige maand weten in Amsterdam bijvoorbeeld ook samen te werken met Hyundai.

Kia en Uber sluiten partnership voor meer inzet EV’s | Fleet&Mobility

Kia en Uber sluiten partnership voor meer inzet EV’s

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Kia en Uber gaan samenwerken. (Foto: Kia)

Het partnership tussen de beide bedrijven maakt het voor Uber-chauffeurs mogelijk om tegen speciale voorwaarden een volledig elektrische Kia, zoals de e-Niro of e-Soul te leasen of te kopen. Om dit te stimuleren gaat Kia bijvoorbeeld testritten aanbieden om de chauffeurs kennis te laten maken met elektrisch rijden. De samenwerking tussen Kia en Uber richt zich op 20 Europese markten. 

Uber zegt tegen 2025 dat de helft van alle gereden kilometers emissievrij worden afgelegd en wil vooral in grote steden inzetten op elektrische auto’s. “Emissievrije mobiliteit is voor ons meer dan een doel, het is een noodzaak”, aldus Anabel Diaz, regional manager EMEA bij Uber. De taxidienst liet vorige maand weten in Amsterdam bijvoorbeeld ook samen te werken met Hyundai.