Bedrijven gaan CO2-uitstoot van zakelijke vluchten met een kwart reduceren

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
24 van de ruim 70 bedrijven aangesloten bij de coalitie doen op dit moment mee. (Foto: Unsplash)

Hugo Houppermans, directeur van de coalitie: “Sinds covid is het duidelijk dat bedrijven ook zonder te vliegen internationaal zaken kunnen doen. We zien dat veel bedrijven sindsdien hun internationale reisbeleid hebben aangepast. Met als uitgangspunt: is een reis noodzakelijk? En als er gereisd moet worden, hoe kan dat zo duurzaam mogelijk? Voor werkgevers is er veel mogelijk.”   

Anders Vliegen-statement

24 grote bedrijven, aangesloten bij de Coalitie Anders Reizen hebben het ‘Anders Vliegen’-statement ondertekend. Daarmee zeggen zij toe de CO2-uitstoot van hun zakelijke vliegreizen met een kwart te verminderen ten opzichte van 2019. Onder andere door digitale ontmoetingen te stimuleren, voor afstanden onder de 700 kilometer het vliegtuig niet nemen en businessclass te verminderen.

Rob van Tilburg, directeur programma’s Natuur & Milieu hoopt dat nog meer bedrijven dit idee zullen overnemen, 24 van de ruim 70 bedrijven aangesloten bij de coalitie doen op dit moment mee. “We zijn blij dat deze groep bedrijven zich durft te committeren aan een gezamenlijk reductiedoel. Een daling van zakelijke vliegreizen maakt een positief verschil voor klimaat en luchtkwaliteit. We roepen andere bedrijven op om zich hier vooral  bij aan te sluiten”, aldus Van Tilburg. 

Coalitie Anders Reizen

De Coalitie Anders Reizen is een netwerk van meer dan 70 werkgevers die in totaal meer dan 550 duizend werknemers vertegenwoordigen. De coalitie stelt zichzelf als doel de CO2-uitstoot van woon-werkverkeer en zakelijke reizen met 50 procent te hebben verminderd in 2030 ten opzichte van 2016.

Bedrijven gaan CO2-uitstoot van zakelijke vluchten met een kwart reduceren | Fleet&Mobility

Bedrijven gaan CO2-uitstoot van zakelijke vluchten met een kwart reduceren

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
24 van de ruim 70 bedrijven aangesloten bij de coalitie doen op dit moment mee. (Foto: Unsplash)

Hugo Houppermans, directeur van de coalitie: “Sinds covid is het duidelijk dat bedrijven ook zonder te vliegen internationaal zaken kunnen doen. We zien dat veel bedrijven sindsdien hun internationale reisbeleid hebben aangepast. Met als uitgangspunt: is een reis noodzakelijk? En als er gereisd moet worden, hoe kan dat zo duurzaam mogelijk? Voor werkgevers is er veel mogelijk.”   

Anders Vliegen-statement

24 grote bedrijven, aangesloten bij de Coalitie Anders Reizen hebben het ‘Anders Vliegen’-statement ondertekend. Daarmee zeggen zij toe de CO2-uitstoot van hun zakelijke vliegreizen met een kwart te verminderen ten opzichte van 2019. Onder andere door digitale ontmoetingen te stimuleren, voor afstanden onder de 700 kilometer het vliegtuig niet nemen en businessclass te verminderen.

Rob van Tilburg, directeur programma’s Natuur & Milieu hoopt dat nog meer bedrijven dit idee zullen overnemen, 24 van de ruim 70 bedrijven aangesloten bij de coalitie doen op dit moment mee. “We zijn blij dat deze groep bedrijven zich durft te committeren aan een gezamenlijk reductiedoel. Een daling van zakelijke vliegreizen maakt een positief verschil voor klimaat en luchtkwaliteit. We roepen andere bedrijven op om zich hier vooral  bij aan te sluiten”, aldus Van Tilburg. 

Coalitie Anders Reizen

De Coalitie Anders Reizen is een netwerk van meer dan 70 werkgevers die in totaal meer dan 550 duizend werknemers vertegenwoordigen. De coalitie stelt zichzelf als doel de CO2-uitstoot van woon-werkverkeer en zakelijke reizen met 50 procent te hebben verminderd in 2030 ten opzichte van 2016.