Nieuwe aanbieder snelle laadstations in Belgie

Robert Smid Robert Smid
• Laatste update:
(Foto: Sparki)

 “Voor de omschakeling naar duurzame mobiliteit is infrastructuur een belangrijk element. Mensen die elektrisch rijden willen snel en efficiënt kunnen laden. Niet iedereen heeft een laadpunt in zijn garage of parking staan. Het is belangrijk dat er overal voldoende laadmogelijkheden zijn, en dat die goed zijn verspreid langs de snelweg of woonkernen. Dat daarbij ultrasnel kan geladen worden is uiteraard een must”, stelde premier Alexander De Croo bij de opening van de eerste vestiging.
Sparki richt zich volledig op België en wil daar in minder dan drie jaar tijd het grootste en snelste netwerk van ultrasnelle laadstations bouwen. ‘Vanaf een vermogen van 50 kW spreek je over snelladen. De laadstations van Sparki leveren zes keer dat vermogen: 300 kW of meer. Het bedrijf doet daarvoor een beroep op de meest innovatieve laadinfrastructuur die momenteel op de markt is’. 

Nieuwe aanbieder snelle laadstations in Belgie | Fleet&Mobility

Nieuwe aanbieder snelle laadstations in Belgie

Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Sparki)

 “Voor de omschakeling naar duurzame mobiliteit is infrastructuur een belangrijk element. Mensen die elektrisch rijden willen snel en efficiënt kunnen laden. Niet iedereen heeft een laadpunt in zijn garage of parking staan. Het is belangrijk dat er overal voldoende laadmogelijkheden zijn, en dat die goed zijn verspreid langs de snelweg of woonkernen. Dat daarbij ultrasnel kan geladen worden is uiteraard een must”, stelde premier Alexander De Croo bij de opening van de eerste vestiging.
Sparki richt zich volledig op België en wil daar in minder dan drie jaar tijd het grootste en snelste netwerk van ultrasnelle laadstations bouwen. ‘Vanaf een vermogen van 50 kW spreek je over snelladen. De laadstations van Sparki leveren zes keer dat vermogen: 300 kW of meer. Het bedrijf doet daarvoor een beroep op de meest innovatieve laadinfrastructuur die momenteel op de markt is’.