Leasing en verhuur

Laatste update:

‘Amsterdamse burgemeester en wethouders kiezen voor EV’s’

Het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders laat zich vol elektrisch vervoeren. (Foto: Shutterstock)

Elektrische suv’s vervangen de hybride dienstauto’s.

De gemeente Amsterdam wisselt zes hybride BMW’s in voor vijf Audi’s E-tron 55 Quatro. Hierdoor leggen burgemeester Femke Halsema en de Amsterdamse wethouders de werkbezoeken straks af in een EV. De keuze voor de EV’s leidt er toe dat er snellaadpunten onder het stadhuis aangelegd worden, waardoor het aantal snellaadpunten toeneemt in de hoofdstad. Dit meldt dagblad Parool.

Vanwege haar drukke agenda en het waarborgen van de veiligheid krijgt burgemeester Halsema de beschikking over een eigen suv. De acht wethouders delen de overige auto’s en hebben de beschikking over een NS business card voor de zakelijke kilometers.

De gemeente sluit leasecontracten af voor de nieuwe suv’s. Dit was ook het geval bij de hybride dienstauto’s. Volgens het stadsbestuur passen de kosten van de elektrische auto’s binnen het jaarlijkse budget van 112.000 euro.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
‘Amsterdamse burgemeester en wethouders kiezen voor EV’s’ | Fleet&Mobility

‘Amsterdamse burgemeester en wethouders kiezen voor EV’s’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders laat zich vol elektrisch vervoeren. (Foto: Shutterstock)

De gemeente Amsterdam wisselt zes hybride BMW’s in voor vijf Audi’s E-tron 55 Quatro. Hierdoor leggen burgemeester Femke Halsema en de Amsterdamse wethouders de werkbezoeken straks af in een EV. De keuze voor de EV’s leidt er toe dat er snellaadpunten onder het stadhuis aangelegd worden, waardoor het aantal snellaadpunten toeneemt in de hoofdstad. Dit meldt dagblad Parool.

Vanwege haar drukke agenda en het waarborgen van de veiligheid krijgt burgemeester Halsema de beschikking over een eigen suv. De acht wethouders delen de overige auto’s en hebben de beschikking over een NS business card voor de zakelijke kilometers.

De gemeente sluit leasecontracten af voor de nieuwe suv’s. Dit was ook het geval bij de hybride dienstauto’s. Volgens het stadsbestuur passen de kosten van de elektrische auto’s binnen het jaarlijkse budget van 112.000 euro.