Autoverkoop april daalt met 25 procent

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zo wisten in absolute aantallen Dacia (+43%), Subaru (+21%) en Land Rover (+11%) aanzienlijk beter te scoren dan vorig jaar april. Over heel 2013 is tot nu toe BMW het enige merk dat zich aan de malaise weet te ontrekken met een registratiestijging van 10%.

Dramatisch
Chevrolet is aan een dramatisch jaar bezig. Het merk zag dit jaar het totale aantal registraties teruglopen van 3.300 naar 940, een daling van 72%. In april werden er slechts 65 Chevrolets geregistreerd. Hetzelfde geldt voor Lexus. Daarvan liepen in de eerste vier maanden de registraties met 74% terug van 2.360 naar 621. Vorig jaar profiteerde het merk nog volop van de C200h.

Uitverkocht
Mitusbishi en Volvo blijven voorlopig rond de 20% achter met hun registraties ten opzichte van vorig jaar. Maar beide merken moeten nog beginnen met het uitleveren van (de bulk van) hun inmiddels voor dit jaar uitverkochte plug-ins.

Autoverkoop april daalt met 25 procent | Fleet&Mobility

Autoverkoop april daalt met 25 procent

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zo wisten in absolute aantallen Dacia (+43%), Subaru (+21%) en Land Rover (+11%) aanzienlijk beter te scoren dan vorig jaar april. Over heel 2013 is tot nu toe BMW het enige merk dat zich aan de malaise weet te ontrekken met een registratiestijging van 10%.

Dramatisch
Chevrolet is aan een dramatisch jaar bezig. Het merk zag dit jaar het totale aantal registraties teruglopen van 3.300 naar 940, een daling van 72%. In april werden er slechts 65 Chevrolets geregistreerd. Hetzelfde geldt voor Lexus. Daarvan liepen in de eerste vier maanden de registraties met 74% terug van 2.360 naar 621. Vorig jaar profiteerde het merk nog volop van de C200h.

Uitverkocht
Mitusbishi en Volvo blijven voorlopig rond de 20% achter met hun registraties ten opzichte van vorig jaar. Maar beide merken moeten nog beginnen met het uitleveren van (de bulk van) hun inmiddels voor dit jaar uitverkochte plug-ins.