EU-verkoop EV’s stabiel ondanks daling in Nederland

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Nederland daalde de verkoop van EV’s en plug-ins in het eerste halfjaar met 64 procent naar 4.652, een gevolg van de aangescherpte bijtellingsgrenzen.

In de grote EU-landen steeg de verkoop. Vooral in Frankrijk (+55%) en het VK (+32%) nam de verkoop toe. In Duitsland, dat eerder dit jaar een stimuleringsmaatregel voor de verkoop van EV`s in het leven riep, nam de verkoop met 9 procent toe.

De verkoop van hybrides (niet-oplaadbaar) nam met 25 procent toe naar 132 duizend. De verkoop van auto’s die aangedreven worden door fossiele alternatieve brandstoffen (lpg, cng en ethanol) daalde met 21,5 procent tot 99 duizend.

EU-verkoop EV’s stabiel ondanks daling in Nederland | Fleet&Mobility

EU-verkoop EV’s stabiel ondanks daling in Nederland

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Nederland daalde de verkoop van EV’s en plug-ins in het eerste halfjaar met 64 procent naar 4.652, een gevolg van de aangescherpte bijtellingsgrenzen.

In de grote EU-landen steeg de verkoop. Vooral in Frankrijk (+55%) en het VK (+32%) nam de verkoop toe. In Duitsland, dat eerder dit jaar een stimuleringsmaatregel voor de verkoop van EV`s in het leven riep, nam de verkoop met 9 procent toe.

De verkoop van hybrides (niet-oplaadbaar) nam met 25 procent toe naar 132 duizend. De verkoop van auto’s die aangedreven worden door fossiele alternatieve brandstoffen (lpg, cng en ethanol) daalde met 21,5 procent tot 99 duizend.