Schadehersteller Meerburg wordt wagenparkbeheerder

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het nieuwe bedrijf is ondergebracht in de Meerburg Automotive Groep. Directeur/eigenaar Jack Meerburg zegt vaak van klanten de vraag te krijgen of naast het schadeherstel het beheer van hun auto’s uitbesteed kan worden. Daartoe heeft het bedrijf zelf fleetbeheersoftware ontwikkeld en zijn er twee mensen in dienst genomen. “Ik heb veel klanten die problemen hebben met stilstaande leaseauto’s van bijvoorbeeld werknemers die al uit dienst zijn. Daarvoor regelden we op verzoek al het poolbeheer en soms ook de stalling onder de vlag van het autoschadeherstelbedrijf. Met de lancering van Fleeteasy hebben we er een professionele organisatie van gemaakt, die gericht is op groei.”

Inmiddels heeft Meerburg zo’n 200 auto’s van drie bedrijven in beheer. “Het kan zijn dat we verspreid over het land ook fysieke servicedesks gaan openen, die mogelijkheid zijn we nu aan het inventariseren. Dat kan bijvoorbeeld een loket bij een collega-autobedrijf zijn.” Momenteel is Meerburg met vier leasemaatschappijen in gesprek over een eventueel samenwerkingsverband.

Meerburg is niet de eerste schadehersteller die zich op fleetmanagement richt, in het soortgelijke Fleetport hebben diverse schadeherstellers zich verenigd.

Schadehersteller Meerburg wordt wagenparkbeheerder | Fleet&Mobility

Schadehersteller Meerburg wordt wagenparkbeheerder

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het nieuwe bedrijf is ondergebracht in de Meerburg Automotive Groep. Directeur/eigenaar Jack Meerburg zegt vaak van klanten de vraag te krijgen of naast het schadeherstel het beheer van hun auto’s uitbesteed kan worden. Daartoe heeft het bedrijf zelf fleetbeheersoftware ontwikkeld en zijn er twee mensen in dienst genomen. “Ik heb veel klanten die problemen hebben met stilstaande leaseauto’s van bijvoorbeeld werknemers die al uit dienst zijn. Daarvoor regelden we op verzoek al het poolbeheer en soms ook de stalling onder de vlag van het autoschadeherstelbedrijf. Met de lancering van Fleeteasy hebben we er een professionele organisatie van gemaakt, die gericht is op groei.”

Inmiddels heeft Meerburg zo’n 200 auto’s van drie bedrijven in beheer. “Het kan zijn dat we verspreid over het land ook fysieke servicedesks gaan openen, die mogelijkheid zijn we nu aan het inventariseren. Dat kan bijvoorbeeld een loket bij een collega-autobedrijf zijn.” Momenteel is Meerburg met vier leasemaatschappijen in gesprek over een eventueel samenwerkingsverband.

Meerburg is niet de eerste schadehersteller die zich op fleetmanagement richt, in het soortgelijke Fleetport hebben diverse schadeherstellers zich verenigd.