Rabobank mag medewerkers hun leaseauto’s niet afnemen

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

 

In het verleden mocht iedere vestiging van de Rabobank zelf bepalen of medewerkers leaseauto’s kregen of niet. Begin 2016 heeft de landelijke organisatie de macht van de lokale banken sterk ingeperkt. Toen werd ook vastgesteld dat enkel bankiers die minimaal 20 duizend kilometer per jaar zakelijk rijden of tot het hogere management behoren, recht hebben op een een leaseauto. Andere contracten zouden niet worden verlengd.

29 medewerkers van de Rabobank, die hun leaseauto zouden kwijtraken omdat ze te weinig kilometers maken, vochten dit aan bij de Rechtbank Amsterdam. De medewerkers betoogden dat een leaseauto een arbeidsvoorwaarde is, die de bank niet eenzijdig mag aanpassen. Bij sommige sollicitatiegesprekken werd bijvoorbeeld een leaseauto beloofd. De Rabobank stelde dat het gaat om een regeling, en niet om een arbeidsvoorwaarde.

Wagenparkbeheerder Eric Versluis van Rabobank was een van de finalisten van de prijs Mobiliteitsmanager van het Jaar.

Lees meer op Automotive.

Rabobank mag medewerkers hun leaseauto’s niet afnemen | Fleet&Mobility

Rabobank mag medewerkers hun leaseauto’s niet afnemen

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

 

In het verleden mocht iedere vestiging van de Rabobank zelf bepalen of medewerkers leaseauto’s kregen of niet. Begin 2016 heeft de landelijke organisatie de macht van de lokale banken sterk ingeperkt. Toen werd ook vastgesteld dat enkel bankiers die minimaal 20 duizend kilometer per jaar zakelijk rijden of tot het hogere management behoren, recht hebben op een een leaseauto. Andere contracten zouden niet worden verlengd.

29 medewerkers van de Rabobank, die hun leaseauto zouden kwijtraken omdat ze te weinig kilometers maken, vochten dit aan bij de Rechtbank Amsterdam. De medewerkers betoogden dat een leaseauto een arbeidsvoorwaarde is, die de bank niet eenzijdig mag aanpassen. Bij sommige sollicitatiegesprekken werd bijvoorbeeld een leaseauto beloofd. De Rabobank stelde dat het gaat om een regeling, en niet om een arbeidsvoorwaarde.

Wagenparkbeheerder Eric Versluis van Rabobank was een van de finalisten van de prijs Mobiliteitsmanager van het Jaar.

Lees meer op Automotive.