ICT

Noord-Holland komt met Toolbox Smart Mobility

(Foto: Shutterstock)

De provincie Noord-Holland introduceert een Toolbox Smart Moblity. De provincie wil met behulp van 95 tools “slim met de schaarse ruimte omgaan”. In een persbericht stelt de provincie dat de drukte op de wegen de komende jaren enorm toeneemt. “Nieuwe technieken zijn daarom nodig om verkeer beter te verspreiden. Ook kunnen slimme maatregelen helpen de verkeersveiligheid te verhogen of om sneller, gerichter en persoonlijker te communiceren met de omgeving en (vaar)weggebruikers.”

Een voorbeeld uit de Toolbox Smart Mobility is een spaarpaal in de straat die voor elke auto die zich aan de maximumsnelheid houdt geld in een digitale spaarpot ‘stopt’. Zo kunnen inwoners sparen voor een (lokaal) goed doel en komt het de verkeersveiligheid ten goede. Een ander voorbeeld is een herkomst- en bestemmingsanalyse. Dat is een maatregel die tijdens werkzaamheden in Alkmaar is toegepast. Met data uit smartphones en navigatiesystemen wordt inzichtelijk waar het verkeer vandaan komt en naar toe gaat. Dat geeft een goed beeld van op welke wegen extra (tijdelijke) verkeersmaatregelen nodig zijn en welke weggebruikers geïnformeerd moeten worden. 

De provincie deelt de opgedane kennis en ervaringen graag met andere wegbeheerders. De provincie heeft daarom 95 slimme maatregelen gebundeld in de Toolbox Smart Mobility. “De provincie investeert volop in Smart Mobility maatregelen om slim, schoon en veilig reizen in Noord-Holland mogelijk te maken. Voor nu en in de toekomst. Voor de Toolbox Smart Mobility werkt de provincie hierin samen met adviesbureau XTNT.”

Noord-Holland komt met Toolbox Smart Mobility | Fleet&Mobility
ICT

Noord-Holland komt met Toolbox Smart Mobility

(Foto: Shutterstock)

De provincie Noord-Holland introduceert een Toolbox Smart Moblity. De provincie wil met behulp van 95 tools “slim met de schaarse ruimte omgaan”. In een persbericht stelt de provincie dat de drukte op de wegen de komende jaren enorm toeneemt. “Nieuwe technieken zijn daarom nodig om verkeer beter te verspreiden. Ook kunnen slimme maatregelen helpen de verkeersveiligheid te verhogen of om sneller, gerichter en persoonlijker te communiceren met de omgeving en (vaar)weggebruikers.”

Een voorbeeld uit de Toolbox Smart Mobility is een spaarpaal in de straat die voor elke auto die zich aan de maximumsnelheid houdt geld in een digitale spaarpot ‘stopt’. Zo kunnen inwoners sparen voor een (lokaal) goed doel en komt het de verkeersveiligheid ten goede. Een ander voorbeeld is een herkomst- en bestemmingsanalyse. Dat is een maatregel die tijdens werkzaamheden in Alkmaar is toegepast. Met data uit smartphones en navigatiesystemen wordt inzichtelijk waar het verkeer vandaan komt en naar toe gaat. Dat geeft een goed beeld van op welke wegen extra (tijdelijke) verkeersmaatregelen nodig zijn en welke weggebruikers geïnformeerd moeten worden. 

De provincie deelt de opgedane kennis en ervaringen graag met andere wegbeheerders. De provincie heeft daarom 95 slimme maatregelen gebundeld in de Toolbox Smart Mobility. “De provincie investeert volop in Smart Mobility maatregelen om slim, schoon en veilig reizen in Noord-Holland mogelijk te maken. Voor nu en in de toekomst. Voor de Toolbox Smart Mobility werkt de provincie hierin samen met adviesbureau XTNT.”