Welectric opent e-mobility winkelketen in Nederland

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Welectric open keten in Nederland (foto: Welectric)

Naast de conventionele auto, scooter en fiets ontwikkelt zich een nieuw domein van lichte elektrische voertuigen (LEV). Emissievrije alternatieven om goedkoper en sneller van A naar B te reizen met een lage footprint op het gebied van energie, ruimte, gewicht en materialen. Dat stelt Welectric, een nieuwe aanbieder van dit e-mobility aanbod. Het bedrijf opent experience stores.

Lichte elektrische voertuigen zorgen volgens het bedrijf voor lagere vervoerskosten. “Wie vaker de auto laat staan in en rond steden, bespaart direct op brandstof, parkeren en reistijd. Voor zowel woon-werk verkeer als overige ritjes zijn er steeds meer e-mobility alternatieven”, schrijft het bedrijf. 

Welectric wil inspelen op de veranderingen in stedelijke mobiliteit. Steeds meer binnensteden worden emissievrije zones rond 2025, auto’s en bestelbussen zijn steeds minder welkom in stadscentra. “Zelfs als ze elektrisch zijn aangezien ze in omvang en gewicht blijven bijdragen aan files, parkeerdruk en fijnstof uitstoot. Daardoor is er ruimte voor compacte, lichte voertuigen om binnensteden bereikbaar en leefbaar te houden.”

Inmiddels telt Welectric vier vestigingen (Amsterdam, Weesp, Bussum, Rotterdam) en wordt de keten komende tijd verder uitgebreid.

Welectric opent e-mobility winkelketen in Nederland | Fleet&Mobility

Welectric opent e-mobility winkelketen in Nederland

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Welectric open keten in Nederland (foto: Welectric)

Naast de conventionele auto, scooter en fiets ontwikkelt zich een nieuw domein van lichte elektrische voertuigen (LEV). Emissievrije alternatieven om goedkoper en sneller van A naar B te reizen met een lage footprint op het gebied van energie, ruimte, gewicht en materialen. Dat stelt Welectric, een nieuwe aanbieder van dit e-mobility aanbod. Het bedrijf opent experience stores.

Lichte elektrische voertuigen zorgen volgens het bedrijf voor lagere vervoerskosten. “Wie vaker de auto laat staan in en rond steden, bespaart direct op brandstof, parkeren en reistijd. Voor zowel woon-werk verkeer als overige ritjes zijn er steeds meer e-mobility alternatieven”, schrijft het bedrijf. 

Welectric wil inspelen op de veranderingen in stedelijke mobiliteit. Steeds meer binnensteden worden emissievrije zones rond 2025, auto’s en bestelbussen zijn steeds minder welkom in stadscentra. “Zelfs als ze elektrisch zijn aangezien ze in omvang en gewicht blijven bijdragen aan files, parkeerdruk en fijnstof uitstoot. Daardoor is er ruimte voor compacte, lichte voertuigen om binnensteden bereikbaar en leefbaar te houden.”

Inmiddels telt Welectric vier vestigingen (Amsterdam, Weesp, Bussum, Rotterdam) en wordt de keten komende tijd verder uitgebreid.