‘Transitie naar elektrisch rijden regio Den Haag zwaar vertraagd’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Elektrische Beststeller. (Foto: Arval)

Vanaf 2025 worden in tal van Nederlandse gemeenten stapsgewijs uitstootvrije zones ingevoerd, maar dat is allerminst te merken aan het aantal aanvragen voor laadpalen en bijbehorende infrastructuur, meldt Joulz. Het bedrijf verwacht dat de grote transitie naar elektrisch rijden pas in de aanloop naar 2030 plaatsvindt. Bij gebrek aan dwang wordt elektrificatie door het gros van de bedrijven op de lange baan geschoven.

“Mijn verwachting is dat er voor 2025 nog een grote dieselhausse losbarst, ook omdat per 2025 de bpm-vrijstelling voor ondernemers vervalt”, stelt Sytse Zuidema, ceo van Joulz.

Ondertussen heeft de prille nieuwe coalitie van de gemeente Den Haag de grootste moeite om een besluit te nemen over een milieuzone, zoals die in andere steden al jaren bestaat. In de gemeenteraad wordt vooral veel ruziegemaakt, meldt het AD.

‘Transitie naar elektrisch rijden regio Den Haag zwaar vertraagd’ | Fleet&Mobility

‘Transitie naar elektrisch rijden regio Den Haag zwaar vertraagd’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Elektrische Beststeller. (Foto: Arval)

Vanaf 2025 worden in tal van Nederlandse gemeenten stapsgewijs uitstootvrije zones ingevoerd, maar dat is allerminst te merken aan het aantal aanvragen voor laadpalen en bijbehorende infrastructuur, meldt Joulz. Het bedrijf verwacht dat de grote transitie naar elektrisch rijden pas in de aanloop naar 2030 plaatsvindt. Bij gebrek aan dwang wordt elektrificatie door het gros van de bedrijven op de lange baan geschoven.

“Mijn verwachting is dat er voor 2025 nog een grote dieselhausse losbarst, ook omdat per 2025 de bpm-vrijstelling voor ondernemers vervalt”, stelt Sytse Zuidema, ceo van Joulz.

Ondertussen heeft de prille nieuwe coalitie van de gemeente Den Haag de grootste moeite om een besluit te nemen over een milieuzone, zoals die in andere steden al jaren bestaat. In de gemeenteraad wordt vooral veel ruziegemaakt, meldt het AD.