Kwart automobilisten slaperig op weg

Redactie Redactie

Bijna zestig procent van de automobilisten die slaperig is tijdens het rijden, geeft toe desondanks door te rijden. Een op de tien bestuurders zegt dat zijn vermoeidheid achter het stuur wel eens een risico in het verkeer vormt.

Automobilisten hebben verschillende manieren om zich weer alert te maken, zoals: het autoraampje open zetten (58%), de muziek hard zetten (49%), praten tegen medepassagiers (31%) of even uitstappen en bewegen (29%). Het drinken van koffie of een energiedrankje is minder populair (14% en 5% respectievelijk).

Volgens de NSWO speelt bij 8 procent van de verkeersongevallen slaperigheid een rol.

Kwart automobilisten slaperig op weg | Fleet&Mobility

Kwart automobilisten slaperig op weg

Redactie Redactie

Bijna zestig procent van de automobilisten die slaperig is tijdens het rijden, geeft toe desondanks door te rijden. Een op de tien bestuurders zegt dat zijn vermoeidheid achter het stuur wel eens een risico in het verkeer vormt.

Automobilisten hebben verschillende manieren om zich weer alert te maken, zoals: het autoraampje open zetten (58%), de muziek hard zetten (49%), praten tegen medepassagiers (31%) of even uitstappen en bewegen (29%). Het drinken van koffie of een energiedrankje is minder populair (14% en 5% respectievelijk).

Volgens de NSWO speelt bij 8 procent van de verkeersongevallen slaperigheid een rol.