Parkeerboetes door verkeerde kentekeninvoer ingetrokken

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt AMD Automotive Fiscalisten.

De gemeente Amsterdam voerde in 2013 het kentekenparkeren in, waarbij verplicht een kenteken moet worden ingevoerd bij de parkeerautomaat. In één van de proefprocedures was expres een verkeerd kenteken ingevoerd vanuit privacyoverwegingen.

Nu is dus besloten dat er ten onrechte een naheffingsaanslag is opgelegd. Omdat de gemeente Amsterdam op grond van dit argument reeds in het ongelijk is gesteld, kwam het hof niet meer toe aan een inhoudelijk oordeel over het argument met betrekking tot de strijdigheid van het kentekenparkeren met de privacybescherming.

 

Parkeerboetes door verkeerde kentekeninvoer ingetrokken | Fleet&Mobility

Parkeerboetes door verkeerde kentekeninvoer ingetrokken

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt AMD Automotive Fiscalisten.

De gemeente Amsterdam voerde in 2013 het kentekenparkeren in, waarbij verplicht een kenteken moet worden ingevoerd bij de parkeerautomaat. In één van de proefprocedures was expres een verkeerd kenteken ingevoerd vanuit privacyoverwegingen.

Nu is dus besloten dat er ten onrechte een naheffingsaanslag is opgelegd. Omdat de gemeente Amsterdam op grond van dit argument reeds in het ongelijk is gesteld, kwam het hof niet meer toe aan een inhoudelijk oordeel over het argument met betrekking tot de strijdigheid van het kentekenparkeren met de privacybescherming.