VZR: Ook in 2021 8% bijtelling

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Fabrikanten van EV's moeten extra tijd krijgen, aldus VZR. (Foto: Shutterstock)

De bijtelling zou eigenlijk verhoogd worden naar 12 procent. Met het stil vallen van de autoproductie doemt echter een probleem op; een tijdige levering van auto’s met de voor dit jaar geldende bijtelling. “We weten inmiddels van voorgaande jaren dat, met name, de EV’s productie en aflevering een ware hausse kennen aan het einde van het jaar. Juist om nog te kunnen leveren tegen gunstige bijtellingspercentages”, zegt voorzitter Jan van Delft.

“Het stilvallen van de productie levert zeker voor de EV-producerende merken, maar ook voor de berijders, een probleem op. Om te zorgen dat alle reserveringen ook geleverd kunnen worden is tijd nodig. Een drempel van een verhoogde bijtelling past daar niet bij”, aldus Van Delft. “Als het Songfestival een jaar kunnen verzetten, dan kunnen we dat met de bijtelling ook.”

VZR: Ook in 2021 8% bijtelling | Fleet&Mobility

VZR: Ook in 2021 8% bijtelling

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Fabrikanten van EV's moeten extra tijd krijgen, aldus VZR. (Foto: Shutterstock)

De bijtelling zou eigenlijk verhoogd worden naar 12 procent. Met het stil vallen van de autoproductie doemt echter een probleem op; een tijdige levering van auto’s met de voor dit jaar geldende bijtelling. “We weten inmiddels van voorgaande jaren dat, met name, de EV’s productie en aflevering een ware hausse kennen aan het einde van het jaar. Juist om nog te kunnen leveren tegen gunstige bijtellingspercentages”, zegt voorzitter Jan van Delft.

“Het stilvallen van de productie levert zeker voor de EV-producerende merken, maar ook voor de berijders, een probleem op. Om te zorgen dat alle reserveringen ook geleverd kunnen worden is tijd nodig. Een drempel van een verhoogde bijtelling past daar niet bij”, aldus Van Delft. “Als het Songfestival een jaar kunnen verzetten, dan kunnen we dat met de bijtelling ook.”