EVBox integreert betaalmethode met bankpas in snelladers

EVBox • Europese regels dwingen de laadpaalfabrikanten om zich aan te passen.
Sander van Vliet Sander van Vliet
(Foto: EVBox).

EVBox integreert contactloos NFC betalen in zijn laadsoftware. De contactloze betaalmogelijkheid voor EVBox-snellaadstations biedt bestuurders de mogelijkheid te betalen met een credit- of debitkaart of smartphone. Daarnaast wordt de prijstelling op het display van het laadstation automatisch bijgewerkt.

Voor laadstations met een laadsnelheid onder de 50 kW, introduceert EVBox een QR-code om voor een laadsessie te betalen. ‘Na het scannen van de QR-code worden gebruikers naar een webpagina geleid die een transparant prijsoverzicht biedt met een selectie van verschillende populaire betaalopties, zoals creditcard, om een veilige transactie te garanderen en gebruikers volledige controle over hun laadsessie te geven’, aldus EVBox in een verklaring.

AFIR

Met deze aanpassing voldoet EVBox aan de Europese regelgeving AFIR (Alternative Fuel Infrastructure Regulation) die komende maand geïmplementeerd wordt. De regels stellen eisen aan laadpalen. Zo moet het bij nieuwe snelladers mogelijk zijn om met een betaalpas af te rekenen en moet de prijs per kWh zichtbaar zijn voor EV-rijders die direct willen afrekenen.

Nieuwe laadpalen moeten vanaf de implementatie van de regelgeving, 13 april 2024, de nieuwe betaalmogelijkheden bevatten, zo valt te lezen in de AFIR. ‘Wat betreft infrastructuur die vóór de datum van toepassing van deze verordening is uitgerold, moet de toepassing van die vereisten worden uitgesteld.’

De nieuwe laders van EVBox bevatten direct de alternatieve betaalmogelijkheden. De reeds gebouwde EVBox laadpalen krijgen de nieuwe betaalmogelijkheden vóór 1 januari 2027. EVBox heeft wereldwijd 550 duizend laadpunten.

Eigenaren en aanbieders van laadpalen spelen steeds meer met de tarieven. De toch al ingewikkelde laadpalenmarkt wordt de komende periode alleen maar complexer, zo voorspellen deskundigen. Lees hier een analyse van de laadpaalprijzen.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

EVBox integreert betaalmethode met bankpas in snelladers | Fleet&Mobility

EVBox integreert betaalmethode met bankpas in snelladers

EVBox • Europese regels dwingen de laadpaalfabrikanten om zich aan te passen.
Sander van Vliet Sander van Vliet
(Foto: EVBox).

EVBox integreert contactloos NFC betalen in zijn laadsoftware. De contactloze betaalmogelijkheid voor EVBox-snellaadstations biedt bestuurders de mogelijkheid te betalen met een credit- of debitkaart of smartphone. Daarnaast wordt de prijstelling op het display van het laadstation automatisch bijgewerkt.

Voor laadstations met een laadsnelheid onder de 50 kW, introduceert EVBox een QR-code om voor een laadsessie te betalen. ‘Na het scannen van de QR-code worden gebruikers naar een webpagina geleid die een transparant prijsoverzicht biedt met een selectie van verschillende populaire betaalopties, zoals creditcard, om een veilige transactie te garanderen en gebruikers volledige controle over hun laadsessie te geven’, aldus EVBox in een verklaring.

AFIR

Met deze aanpassing voldoet EVBox aan de Europese regelgeving AFIR (Alternative Fuel Infrastructure Regulation) die komende maand geïmplementeerd wordt. De regels stellen eisen aan laadpalen. Zo moet het bij nieuwe snelladers mogelijk zijn om met een betaalpas af te rekenen en moet de prijs per kWh zichtbaar zijn voor EV-rijders die direct willen afrekenen.

Nieuwe laadpalen moeten vanaf de implementatie van de regelgeving, 13 april 2024, de nieuwe betaalmogelijkheden bevatten, zo valt te lezen in de AFIR. ‘Wat betreft infrastructuur die vóór de datum van toepassing van deze verordening is uitgerold, moet de toepassing van die vereisten worden uitgesteld.’

De nieuwe laders van EVBox bevatten direct de alternatieve betaalmogelijkheden. De reeds gebouwde EVBox laadpalen krijgen de nieuwe betaalmogelijkheden vóór 1 januari 2027. EVBox heeft wereldwijd 550 duizend laadpunten.

Eigenaren en aanbieders van laadpalen spelen steeds meer met de tarieven. De toch al ingewikkelde laadpalenmarkt wordt de komende periode alleen maar complexer, zo voorspellen deskundigen. Lees hier een analyse van de laadpaalprijzen.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.