Infrastructuur

Laatste update:

EVBox begint het OneChargerTwoLives-initiatief

Laadpunt Nederland demonteert de laadpalen bij de klant, verzorgt het vervoer naar de scholen en biedt scholieren de kans om kennis te maken met het vakgebied door middel van stages (foto: EVBox)

In Nederland is er een tekort van tienduizenden techneuten. De energietransitie is één van de voornaamste redenen waarom de vraag naar technisch personeel in rap tempo blijft groeien. Om scholieren enthousiast te maken voor een toekomst in de elektrische auto-industrie is EVBox het OneChargerTwoLives-initiatief begonnen, een donatieprogramma van laadpalen aan (technische) scholen om leerlingen kennis te laten maken met deze technologie. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Door de laadpalen aan scholen te doneren, krijgen deze een tweede leven. De levenscyclus van een laadpaal wordt hiermee verlengd en het milieu dus minder belast. De scholen kunnen de laadpalen integreren in hun lesmateriaal of op een andere manier hergebruiken, zoals bijvoorbeeld het ombouwen van de kap van de laadpaal tot de romp van een bootje. 

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter, een klant van EVBox, was de eerste donateur. Zij stelden vorig jaar meerdere gebruikte laadpalen die vervangen werden beschikbaar voor educatieve doeleinden. Het Keizer Karel College in Amstelveen en het MBO College Westpoort in Amsterdam mochten in totaal 18 laadpunten ontvangen.

Win-winsituatie

Niet alleen de scholen profiteren van dit initiatief, klanten van EVBox krijgen zo de kans om gemakkelijk hun gebruikte laadpalen in te leveren en te doneren aan een goed doel. Daarnaast geeft het de betrokken partner, Laadpunt Nederland, de kans om in contact te komen met technische scholen voor het werven van stagiair(e)s en toekomstige collega’s. 

Laadpunt Nederland demonteert de laadpalen bij de klant, verzorgt het vervoer naar de scholen en biedt scholieren de kans om kennis te maken met het vakgebied door middel van stages. “We hebben onze technici hard nodig om de cruciale laadinfrastructuur te bouwen en uit te breiden. Met dit initiatief hopen we de jeugd enthousiast te maken voor een toekomst in de elektrotechniek. Tegelijkertijd verlengen we hiermee de levensduur van onze laadstations,” aldus Remco Samuels, ceo van EVBox.

Samuels is recent benoemd tot ceo van het laadpaalbedrijf na een periode als interim ceo.

EVBox begint het OneChargerTwoLives-initiatief | Fleet&Mobility

EVBox begint het OneChargerTwoLives-initiatief

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Laadpunt Nederland demonteert de laadpalen bij de klant, verzorgt het vervoer naar de scholen en biedt scholieren de kans om kennis te maken met het vakgebied door middel van stages (foto: EVBox)

Door de laadpalen aan scholen te doneren, krijgen deze een tweede leven. De levenscyclus van een laadpaal wordt hiermee verlengd en het milieu dus minder belast. De scholen kunnen de laadpalen integreren in hun lesmateriaal of op een andere manier hergebruiken, zoals bijvoorbeeld het ombouwen van de kap van de laadpaal tot de romp van een bootje. 

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter, een klant van EVBox, was de eerste donateur. Zij stelden vorig jaar meerdere gebruikte laadpalen die vervangen werden beschikbaar voor educatieve doeleinden. Het Keizer Karel College in Amstelveen en het MBO College Westpoort in Amsterdam mochten in totaal 18 laadpunten ontvangen.

Win-winsituatie

Niet alleen de scholen profiteren van dit initiatief, klanten van EVBox krijgen zo de kans om gemakkelijk hun gebruikte laadpalen in te leveren en te doneren aan een goed doel. Daarnaast geeft het de betrokken partner, Laadpunt Nederland, de kans om in contact te komen met technische scholen voor het werven van stagiair(e)s en toekomstige collega’s. 

Laadpunt Nederland demonteert de laadpalen bij de klant, verzorgt het vervoer naar de scholen en biedt scholieren de kans om kennis te maken met het vakgebied door middel van stages. “We hebben onze technici hard nodig om de cruciale laadinfrastructuur te bouwen en uit te breiden. Met dit initiatief hopen we de jeugd enthousiast te maken voor een toekomst in de elektrotechniek. Tegelijkertijd verlengen we hiermee de levensduur van onze laadstations,” aldus Remco Samuels, ceo van EVBox.

Samuels is recent benoemd tot ceo van het laadpaalbedrijf na een periode als interim ceo.