Schoonmaakbedrijf Asito kiest voor budget

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gaat om medewerkers met een leaseauto die nu een flexibele reiskostenvergoeding krijgen, waarmee ze zowel hun privé als hun zakelijke kilometers kunnen betalen. Hoe zuiniger ze rijden en hoe minder privékilometers ze maken, hoe meer geld ze uit het budget overhouden. Ook goedkoper tanken wordt op deze manier beloond.

Voor het registreren van de ritten en kosten wordt gebruik gemaakt van een online applicatie en een geautomatiseerde data-uitwisseling. Wim Bakker, wagenparkbeheerder van Asito: “Het mes snijdt dus aan twee kanten. Niet alleen stimuleren we onze medewerkers om milieubewuster te rijden, maar wij krijgen als werkgever een beter inzicht in de kosten die onze werknemers maken.”

Diana van der Horst, senior mobility consultant bij Alphabet, vertelt dat als een medewerker het budget overschrijdt, er door hem of haar zelf geld bijgelegd moet worden. “Uitgangspunt van het budget is inderdaad de stimulans om zuinig en milieubewust te rijden, waarmee een medewerker juist geld kan overhouden.”

Asito fungeert met de invoering van budgetten als pilotlocatie. Als het project succesvol is, zullen zusterbedrijven ook de overstap maken. 

Schoonmaakbedrijf Asito kiest voor budget | Fleet&Mobility

Schoonmaakbedrijf Asito kiest voor budget

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gaat om medewerkers met een leaseauto die nu een flexibele reiskostenvergoeding krijgen, waarmee ze zowel hun privé als hun zakelijke kilometers kunnen betalen. Hoe zuiniger ze rijden en hoe minder privékilometers ze maken, hoe meer geld ze uit het budget overhouden. Ook goedkoper tanken wordt op deze manier beloond.

Voor het registreren van de ritten en kosten wordt gebruik gemaakt van een online applicatie en een geautomatiseerde data-uitwisseling. Wim Bakker, wagenparkbeheerder van Asito: “Het mes snijdt dus aan twee kanten. Niet alleen stimuleren we onze medewerkers om milieubewuster te rijden, maar wij krijgen als werkgever een beter inzicht in de kosten die onze werknemers maken.”

Diana van der Horst, senior mobility consultant bij Alphabet, vertelt dat als een medewerker het budget overschrijdt, er door hem of haar zelf geld bijgelegd moet worden. “Uitgangspunt van het budget is inderdaad de stimulans om zuinig en milieubewust te rijden, waarmee een medewerker juist geld kan overhouden.”

Asito fungeert met de invoering van budgetten als pilotlocatie. Als het project succesvol is, zullen zusterbedrijven ook de overstap maken.