GM start deelconcept Maven

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat maakte General Motors gisteren bekend.

Maven wordt uitgerold in verschillende Amerikaanse steden, te beginnen in Michigan. Berijders kunnen via een app op hun smartphone een deelauto zoeken, reserveren en openen. Ook kunnen ze op afstand het voertuig starten en de temperatuur in de auto regelen.

In het eerste kwartaal van dit jaar wordt Maven uitgerold in delen van Chicago en New York. En in de Duitse steden Frankfurt en Berlijn wordt peer-to-peer autodelen gelanceerd. Zo’n tienduizend geïnteresseerden hebben zich hier het afgelopen half jaar opgegeven om deel te nemen aan deze manier van autodelen.

Op verschillende universiteitscampussen in de VS, Duitsland en China wordt getest met mogelijke toekomstige projecten.

Onlangs werd bekend dat General Motors een aandeel nam in de Uber-concurrent Lyft. De fabrikant zegt met Lyft en Maven in te spelen op nieuwe vormen van mobiliteit. Ford maakte onlangs bekend onder meer in Nederland autodelen mogelijk te maken voor groepen. 

Volkswagen deed juist zijn autodeelproject in Duitsland over aan Greenwheels. 

GM start deelconcept Maven | Fleet&Mobility

GM start deelconcept Maven

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat maakte General Motors gisteren bekend.

Maven wordt uitgerold in verschillende Amerikaanse steden, te beginnen in Michigan. Berijders kunnen via een app op hun smartphone een deelauto zoeken, reserveren en openen. Ook kunnen ze op afstand het voertuig starten en de temperatuur in de auto regelen.

In het eerste kwartaal van dit jaar wordt Maven uitgerold in delen van Chicago en New York. En in de Duitse steden Frankfurt en Berlijn wordt peer-to-peer autodelen gelanceerd. Zo’n tienduizend geïnteresseerden hebben zich hier het afgelopen half jaar opgegeven om deel te nemen aan deze manier van autodelen.

Op verschillende universiteitscampussen in de VS, Duitsland en China wordt getest met mogelijke toekomstige projecten.

Onlangs werd bekend dat General Motors een aandeel nam in de Uber-concurrent Lyft. De fabrikant zegt met Lyft en Maven in te spelen op nieuwe vormen van mobiliteit. Ford maakte onlangs bekend onder meer in Nederland autodelen mogelijk te maken voor groepen. 

Volkswagen deed juist zijn autodeelproject in Duitsland over aan Greenwheels.