Jonge auto’s minder vaak gestolen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het totaal aantal voertuigdiefstallen daalde vorig jaar met 4,8 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Er werden 29.218 voertuigen ontvreemd. “Voor het eerst in jaren ligt de diefstal onder de dertigduizend. Een mooie mijlpaal”, zegt AVC-directeur Titus Visser.

Personenauto`s
Er werden 5,8 procent minder personenauto’s gestolen en 20,5 procent minder lichte bedrijfsauto’s. Het aantal voertuigdiefstallen daalt al jaren. Onderdelendiefstal neemt juist toe.

Jonge auto’s werden 14 procent minder vaak ontvreemd, maar personenauto’s van 4 tot 8 jaar oud juist vaker (16%). Het terugvindpercentage daalde ook: van 39,6 procent in 2014 naar 37,4 procent in 2015.

Jonge auto’s minder vaak gestolen | Fleet&Mobility

Jonge auto’s minder vaak gestolen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het totaal aantal voertuigdiefstallen daalde vorig jaar met 4,8 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Er werden 29.218 voertuigen ontvreemd. “Voor het eerst in jaren ligt de diefstal onder de dertigduizend. Een mooie mijlpaal”, zegt AVC-directeur Titus Visser.

Personenauto`s
Er werden 5,8 procent minder personenauto’s gestolen en 20,5 procent minder lichte bedrijfsauto’s. Het aantal voertuigdiefstallen daalt al jaren. Onderdelendiefstal neemt juist toe.

Jonge auto’s werden 14 procent minder vaak ontvreemd, maar personenauto’s van 4 tot 8 jaar oud juist vaker (16%). Het terugvindpercentage daalde ook: van 39,6 procent in 2014 naar 37,4 procent in 2015.