Personenauto's

Laatste update:

TU werkt aan mierenzuur-auto

Studententeam Fast van de TU Eindhoven (TUE) presenteert vandaag een werkend schaalmodel van een auto die rijdt op mierenzuur. Dat maakt de TU vandaag bekend. De vloeistof mierenzuur, zo genoemd omdat mieren het kunnen produceren, kan door een chemische reactie met CO2 worden omgezet in waterstof. De universiteit verwacht dat de bevindingen van het studententeam voor een doorbraak van waterstof als brandstof kan zorgen. Het nadeel van waterstof is namelijk dat het vervoer en de opslag ervan duur is, mede omdat het onder hoge druk vervoerd moet worden. Mierenzuur is gemakkelijker te vervoeren omdat het een vloeistof is, en kan – net zoals diesel en benzine – door automobilisten getankt worden. Het is dus ook eenvoudiger in te voegen in de bestaande brandstofinfrastructuur. Team Fast denkt in 2017 de eerste auto op mierenzuur te kunnen presenteren. Dat doen de studenten door een bestaande waterstofauto om te bouwen. Voor het eind van dit jaar willen ze aantonen dat ook een bus op mierenzuur kan rijden.

Mierenzuur, de populaire naam voor methaanzuur of CH2O2, wordt in de chemische industrie gebruikt bij de productie van onder andere schoonmaakmiddelen. 

Verschillende autofabrikanten ontwikkelen waterstofauto`s. Hyundai heeft de ix35 FCEV en Toyota brengt binnenkort de Mirai op de markt. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
TU werkt aan mierenzuur-auto | Fleet&Mobility

TU werkt aan mierenzuur-auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Mierenzuur, de populaire naam voor methaanzuur of CH2O2, wordt in de chemische industrie gebruikt bij de productie van onder andere schoonmaakmiddelen. 

Verschillende autofabrikanten ontwikkelen waterstofauto`s. Hyundai heeft de ix35 FCEV en Toyota brengt binnenkort de Mirai op de markt.