Diefstal van EV’s en hybrides met 5% gedaald

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het totale wagenpark met een stekker bedroeg vorig jaar een kleine 218 duizend auto’s. Het diefstalrisico komt hiermee op 0,08 procent. In 2014 was het diefstalrisico nog 0,1 procent. Bij reguliere voertuigen lag dit percentage op 0,12 procent. Hierbij moet in acht worden genomen dat stekkerauto’s doorgaans jonge auto’s zijn, en daarmee moeilijker te stelen.

Lexus vaakst, Toyota minst gestolen
Met een diefstalrisico van 0,59 procent en 76 diefstallen werden stekkerauto’s van Lexus in relatieve en absolute zin het vaakst gestolen. Toyota heeft met 88 duizend voertuigen het grootste elektrische wagenpark. Het zustermerk van Lexus heeft met een diefstalrisico van 0,04 procent ook een van de laagste diefstalcijfers.

*STAVC heeft de auto`s geteld die volgens het RDW-register in aanmerking komen voor bpm-korting voor elektrische en hybride voertuigen.

Diefstal van EV’s en hybrides met 5% gedaald | Fleet&Mobility

Diefstal van EV’s en hybrides met 5% gedaald

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het totale wagenpark met een stekker bedroeg vorig jaar een kleine 218 duizend auto’s. Het diefstalrisico komt hiermee op 0,08 procent. In 2014 was het diefstalrisico nog 0,1 procent. Bij reguliere voertuigen lag dit percentage op 0,12 procent. Hierbij moet in acht worden genomen dat stekkerauto’s doorgaans jonge auto’s zijn, en daarmee moeilijker te stelen.

Lexus vaakst, Toyota minst gestolen
Met een diefstalrisico van 0,59 procent en 76 diefstallen werden stekkerauto’s van Lexus in relatieve en absolute zin het vaakst gestolen. Toyota heeft met 88 duizend voertuigen het grootste elektrische wagenpark. Het zustermerk van Lexus heeft met een diefstalrisico van 0,04 procent ook een van de laagste diefstalcijfers.

*STAVC heeft de auto`s geteld die volgens het RDW-register in aanmerking komen voor bpm-korting voor elektrische en hybride voertuigen.