Personenauto's

Laatste update:

Politie-tender loopt jaar vertraging op

De aanbesteding van 11 duizend voertuigen voor de politie is sterk vertraagd. In plaats van voor 1 juli 2016 zijn de gesprekken met leveranciers warschijnlijk pas rond de zomer van 2017 afgerond. De politie sluit een aantal overbruggingsovereenkomsten af met de huidige leveranciers van haar voertuigen, dat meldde de politie gisteren in een persbericht. De overbruggingsovereenkomsten zijn afgesloten tot 1 januari 2018.

De politie heeft vijftien aanbestedingstrajecten lopen voor zijn wagenpark. Op het moment dat een categorie aanbestedingen is afgerond, kan deze uit de overbrugging worden gehaald. Er geldt een opzegtermijn van drie maanden. 

Er is de afgelopen jaren veel te doen geweest over de aanbesteding van de politie voor zijn wagenpark. Zo is de organisatie beticht van oneerlijke concurrentie omdat alleen importeur Pon aan de tender kon voldoen. Om dit af te vangen is er nu gekozen voor vijftien kleinere aanbestedingen in plaats van één grote. Dit vraagt echter meer tijd, wat volgens de politie een van de oorzaken voor de vertraging is. 

Verder waren er verdenkingen van corruptie bij de aanbesteding, wat ook reden was voor de nieuwe gefragmenteerde tender. 

Stichting Natuur en Milieu was kritisch over een voorstel-tenderopzet van de politie waarin om dieselvoertuigen werd gevraagd. Later liet de politie deze eis vallen. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Politie-tender loopt jaar vertraging op | Fleet&Mobility

Politie-tender loopt jaar vertraging op

Redactie Redactie
• Laatste update:

De politie heeft vijftien aanbestedingstrajecten lopen voor zijn wagenpark. Op het moment dat een categorie aanbestedingen is afgerond, kan deze uit de overbrugging worden gehaald. Er geldt een opzegtermijn van drie maanden. 

Er is de afgelopen jaren veel te doen geweest over de aanbesteding van de politie voor zijn wagenpark. Zo is de organisatie beticht van oneerlijke concurrentie omdat alleen importeur Pon aan de tender kon voldoen. Om dit af te vangen is er nu gekozen voor vijftien kleinere aanbestedingen in plaats van één grote. Dit vraagt echter meer tijd, wat volgens de politie een van de oorzaken voor de vertraging is. 

Verder waren er verdenkingen van corruptie bij de aanbesteding, wat ook reden was voor de nieuwe gefragmenteerde tender. 

Stichting Natuur en Milieu was kritisch over een voorstel-tenderopzet van de politie waarin om dieselvoertuigen werd gevraagd. Later liet de politie deze eis vallen.