Personenauto's

Laatste update:

Toyota lanceert waterstofauto Mirai

Toyota start vandaag met verkoop van de waterstofauto Mirai.De Mirai werd vandaag gelanceerd tijdens het congres `Towards Zero Emission` van Toyota in het Louwman Museum. Pieter van der Velden, directeur van Toyota Nederland, zei te hopen dat de overheid snel veel waterstof-tankstations zal lanceren.

“We sluiten niet uit dat we er zelf ook een gaan plaatsen, bij ons pand in Raamsdonksveer.”Dealers kunnen het model vanaf vandaag bestellen. In principe mag iedere dealer de auto aanbieden, maar omdat het enige tankstation voor waterstof in Rotterdam staat, zal Louwman Rotterdam de eerste Toyota-dealer zijn die de waterstofauto levert. De importeur verwacht er in het eerste jaar acht te verkopen. De vanafprijs is 79 duizend auto. Ondanks dat de Mirai officieel vanaf vandaag besteld kan worden, zijn er al twee exemplaren in Nederland in gebruik; onder meer bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, als dienstauto van staatssecretaris Sharon Dijksma.

Lees meer op Automotive Management.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Toyota lanceert waterstofauto Mirai | Fleet&Mobility

Toyota lanceert waterstofauto Mirai

Redactie Redactie
• Laatste update:

“We sluiten niet uit dat we er zelf ook een gaan plaatsen, bij ons pand in Raamsdonksveer.”Dealers kunnen het model vanaf vandaag bestellen. In principe mag iedere dealer de auto aanbieden, maar omdat het enige tankstation voor waterstof in Rotterdam staat, zal Louwman Rotterdam de eerste Toyota-dealer zijn die de waterstofauto levert. De importeur verwacht er in het eerste jaar acht te verkopen. De vanafprijs is 79 duizend auto. Ondanks dat de Mirai officieel vanaf vandaag besteld kan worden, zijn er al twee exemplaren in Nederland in gebruik; onder meer bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, als dienstauto van staatssecretaris Sharon Dijksma.

Lees meer op Automotive Management.