Aanschaf e-scooter kan duizend euro subsidie opleveren

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het ministerie van Infrastrcutuur & Milieu wil het ondernemers met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige aftrek milieu-investeringen (Vamil) fiscaal aantrekkelijk maken om geld te steken in duurzame technieken.

Voor investeringen in de categorie B (e-scooters) geldt een MIA van 13,5 procent. Voor investeringen in de categorie A – de li-ion accu(‘s) – bedraagt de afrekmogelijkheid zelfs 27 procent. Daar bovenop komt nog de mogelijkheid van een vervroegde afschrijving in het eerste jaar van 75 procent via Vamil. Voor elektrische scooters geldt bovendien dat die voor 50 procent van het investeringsbedrag (exclusief btw) in aanmerking komen voor zowel de MIA- als de Vamil-regeling.

Voor phev`s verdween de MIA dit jaar voor veel modellen.

Locale subsidies
Volgens Raymon Pouwels, commercieel adviseur van importeur van e-scooters Emco Benelux, kan de aanschaf van een elektrische scooter met een gemiddeld prijskaartje van 3.500 euro al snel een fiscaal voordeel van meer dan duizend euro opleveren. “De enige voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze investeringssubsidie is dat een bedrijf winst moet maken.”

Hij adviseert bedrijven die van de regeling gebruik willen maken om ook bij hun gemeente te informeren of er lokale subsidies worden verstrekt. “Utrecht geeft bijvoorbeeld duizend euro retour op een leasecontract van e-scooters met een onderhoudsplan en Den Haag vergoedt 250 euro op de aanschaf van een elektrische scooter.”

Bungalowverhuurder De Bever Verhuur kocht onlangs achttien elektrische scooters van het Duitse merk Emco en zet ze in als deelscooters. 

Aanschaf e-scooter kan duizend euro subsidie opleveren | Fleet&Mobility

Aanschaf e-scooter kan duizend euro subsidie opleveren

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het ministerie van Infrastrcutuur & Milieu wil het ondernemers met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige aftrek milieu-investeringen (Vamil) fiscaal aantrekkelijk maken om geld te steken in duurzame technieken.

Voor investeringen in de categorie B (e-scooters) geldt een MIA van 13,5 procent. Voor investeringen in de categorie A – de li-ion accu(‘s) – bedraagt de afrekmogelijkheid zelfs 27 procent. Daar bovenop komt nog de mogelijkheid van een vervroegde afschrijving in het eerste jaar van 75 procent via Vamil. Voor elektrische scooters geldt bovendien dat die voor 50 procent van het investeringsbedrag (exclusief btw) in aanmerking komen voor zowel de MIA- als de Vamil-regeling.

Voor phev`s verdween de MIA dit jaar voor veel modellen.

Locale subsidies
Volgens Raymon Pouwels, commercieel adviseur van importeur van e-scooters Emco Benelux, kan de aanschaf van een elektrische scooter met een gemiddeld prijskaartje van 3.500 euro al snel een fiscaal voordeel van meer dan duizend euro opleveren. “De enige voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze investeringssubsidie is dat een bedrijf winst moet maken.”

Hij adviseert bedrijven die van de regeling gebruik willen maken om ook bij hun gemeente te informeren of er lokale subsidies worden verstrekt. “Utrecht geeft bijvoorbeeld duizend euro retour op een leasecontract van e-scooters met een onderhoudsplan en Den Haag vergoedt 250 euro op de aanschaf van een elektrische scooter.”

Bungalowverhuurder De Bever Verhuur kocht onlangs achttien elektrische scooters van het Duitse merk Emco en zet ze in als deelscooters.