Personenauto's

Laatste update:

Uber strikt Daimler voor zelfrijdende vloot

Uber neemt Mercedes-Benz op in zijn vloot van zelfrijdende voertuigen. De taxi-app wil één van de grootste vloten met autonomen voertuigen ter wereld samenstellen. Er wordt in de aankondiging niet gemeld hoeveel beide partijen investeren in de samenwerking.

De partijen doen over de termijn waarop de auto`s worden toegevoegd aan de vloot van Uber geen uitspraak. De auto’s blijven in het bezit van Daimler.

Om een vloot met zelfrijdende auto’s samen te stellen, is het voor Uber belangrijk om autofabrikanten aan zich te binden. Ondanks dat het bedrijf de technologie voor zelfrijdende auto`s in huis heeft, kan het zelf geen voertuigen bouwen. Volgens Uber-topman Travis Kalanick is het te moeilijk om zelf een auto te produceren. Uber gaat in het geval van Daimler geen aanpassingen doen aan de door Daimler gebruikte technologie. 

Ook andere autofabrikanten, zoals BMW, houden zich bezig met het ontwikkelen van zelfrijdende taxi-diensten.  

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Uber strikt Daimler voor zelfrijdende vloot | Fleet&Mobility

Uber strikt Daimler voor zelfrijdende vloot

Redactie Redactie
• Laatste update:

De partijen doen over de termijn waarop de auto`s worden toegevoegd aan de vloot van Uber geen uitspraak. De auto’s blijven in het bezit van Daimler.

Om een vloot met zelfrijdende auto’s samen te stellen, is het voor Uber belangrijk om autofabrikanten aan zich te binden. Ondanks dat het bedrijf de technologie voor zelfrijdende auto`s in huis heeft, kan het zelf geen voertuigen bouwen. Volgens Uber-topman Travis Kalanick is het te moeilijk om zelf een auto te produceren. Uber gaat in het geval van Daimler geen aanpassingen doen aan de door Daimler gebruikte technologie. 

Ook andere autofabrikanten, zoals BMW, houden zich bezig met het ontwikkelen van zelfrijdende taxi-diensten.