‘EV-verkoop verdubbelt in 2018’

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Van de elektrische Hyundai Ionic werden er dit jaar in ieder geval in Amsterdam alleen al 100 ingezet als deelauto. (Foto: Hyundai Nederland)

Dat voorspelt de RAI Vereniging.

Naar schatting worden er in 2018 zo’n 15 duizend nieuwe, vol elektrische auto’s verkocht. Dit jaar komt het totaal aantal nieuw geregistreerde EV’s waarschijnlijk uit op 7 duizend.Lees hier het artikel dat vorige week in Fleet&Mobility werd gepubliceerd over de gevolgen van de regeringsplannen: EV-voortrekkerij nekt vooruitgang

90 procent zakelijk aangeschaft

Komende jaren neemt het aanbod van modellen met een grotere actieradius toe en geldt een lage bijtelling. “Voor particulieren is de benzineauto vooralsnog het belangrijkste alternatief omdat elektrisch veelal te duur is”, stelt Steven van Eijck, voorzitter van de RAI Vereniging. Nieuwe EV’s worden in 90 procent van de gevallen zakelijk aangeschaft (2017). Vanaf 2018 worden steeds meer nieuwe modellen elektrische auto’s op de markt geïntroduceerd. Deze modellen worden veelal beter betaalbaar en hebben een groter bereik. “Hierdoor wordt het voor een grotere groep autobezitters interessant om te kiezen voor een emissieloze auto.”Fleet&Mobility onderzocht hoe de restwaarde van phev’s en EV’s zich volgens experts gaat ontwikkelen.

Dit jaar is er ook al een duidelijke verkoopstijging: tot 1 november dit jaar zijn er in totaal 5.998 nieuwe elektrische auto’s geregistreerd, waar van de helft Tesla. In 2016 lag dit aantal op 1 november nog op 3.015.

Het laadinfranetwerk blijft een punt van aandacht, wat betreft de voorzitter: “Er moet voldoende capaciteit op het stroomnetwerk zijn als in de toekomst honderdduizenden auto’s tegelijk aan de laadpaal gaan. Bovendien worden accu’s steeds groter en duurt laden daardoor langer, tenzij het laadnetwerk wordt aangepast.”

‘EV-verkoop verdubbelt in 2018’ | Fleet&Mobility

‘EV-verkoop verdubbelt in 2018’

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Van de elektrische Hyundai Ionic werden er dit jaar in ieder geval in Amsterdam alleen al 100 ingezet als deelauto. (Foto: Hyundai Nederland)

Dat voorspelt de RAI Vereniging.

Naar schatting worden er in 2018 zo’n 15 duizend nieuwe, vol elektrische auto’s verkocht. Dit jaar komt het totaal aantal nieuw geregistreerde EV’s waarschijnlijk uit op 7 duizend.Lees hier het artikel dat vorige week in Fleet&Mobility werd gepubliceerd over de gevolgen van de regeringsplannen: EV-voortrekkerij nekt vooruitgang

90 procent zakelijk aangeschaft

Komende jaren neemt het aanbod van modellen met een grotere actieradius toe en geldt een lage bijtelling. “Voor particulieren is de benzineauto vooralsnog het belangrijkste alternatief omdat elektrisch veelal te duur is”, stelt Steven van Eijck, voorzitter van de RAI Vereniging. Nieuwe EV’s worden in 90 procent van de gevallen zakelijk aangeschaft (2017). Vanaf 2018 worden steeds meer nieuwe modellen elektrische auto’s op de markt geïntroduceerd. Deze modellen worden veelal beter betaalbaar en hebben een groter bereik. “Hierdoor wordt het voor een grotere groep autobezitters interessant om te kiezen voor een emissieloze auto.”Fleet&Mobility onderzocht hoe de restwaarde van phev’s en EV’s zich volgens experts gaat ontwikkelen.

Dit jaar is er ook al een duidelijke verkoopstijging: tot 1 november dit jaar zijn er in totaal 5.998 nieuwe elektrische auto’s geregistreerd, waar van de helft Tesla. In 2016 lag dit aantal op 1 november nog op 3.015.

Het laadinfranetwerk blijft een punt van aandacht, wat betreft de voorzitter: “Er moet voldoende capaciteit op het stroomnetwerk zijn als in de toekomst honderdduizenden auto’s tegelijk aan de laadpaal gaan. Bovendien worden accu’s steeds groter en duurt laden daardoor langer, tenzij het laadnetwerk wordt aangepast.”