‘Volkswagen wil Waymo inhalen op gebied autonoom rijden’

Maarten Maarten
• Laatste update:
De ID.Vizzion is VW's conceptcar op het gebied van autonoom rijden (foto: VW)

Volkswagen Group zet sterk in op de ontwikkeling van autonoom rijdende auto’s. Dat vertelde Herbert Diess, ceo van VW, aan de Duitse krant Welt am Sonntag. Diess gaf toe dat VW zo’n twee jaar achterloopt bij Waymo, de Google-dochter die zich al jaren richt op autonoom rijdende taxi’s. “We zijn vastbesloten om de achterstand in te halen. Het spel is nog niet verloren”, zei Diess. “Veel hangt ook af van de regelgeving.”

VW heeft bijna 44 miljard euro uitgetrokken voor de ontwikkeling van elektrische auto’s, autonoom rijden en nieuwe mobiliteitsdiensten. 

Als het aan Diess ligt zou VW in Europa ook graag samenwerken met Waymo. Diess wil 12 miljard euro uitgeven voor een belang van 10 procent in Waymo, maar mist de steun van de raad van commissarissen om een dergelijk bedrag uit te geven.