TNO: Verschil fabrieksopgave en werkelijk brandstofverbruik neemt af

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Het verschil in werkelijk brandstofverbruik en de fabrieksopgave op basis van de typegoedkeuring is weer aan het dalen, meldt TNO op basis van Europees onderzoek. Tussen 2001 en 2015 groeide dit verschil van 8 procent naar gemiddeld 40 procent. Sinds 2016 lijkt die trend te zijn gekeerd. Dit blijkt uit de meest recente studie van ICCT (International Council of Clean Transportation) met een bijdrage van TNO voor de Nederlandse markt.

In het onderzoek wordt verschil gemaakt tussen private cars en company cars. Particulieren blijken gemiddeld zuiniger te rijden. Hier is het verschil in verbruik in 36 procent (in 2017), bij zakelijk gereden auto’s is het verschil 42 procent. 

Een andere conclusie uit het onderzoek is dat de gemiddelde CO2-uitstoot per kilometer van nieuwe voertuigen voor het eerst sinds lange tijd niet meer daalt. 

Lees verder op Automotive Management

TNO: Verschil fabrieksopgave en werkelijk brandstofverbruik neemt af | Fleet&Mobility

TNO: Verschil fabrieksopgave en werkelijk brandstofverbruik neemt af

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Het verschil in werkelijk brandstofverbruik en de fabrieksopgave op basis van de typegoedkeuring is weer aan het dalen, meldt TNO op basis van Europees onderzoek. Tussen 2001 en 2015 groeide dit verschil van 8 procent naar gemiddeld 40 procent. Sinds 2016 lijkt die trend te zijn gekeerd. Dit blijkt uit de meest recente studie van ICCT (International Council of Clean Transportation) met een bijdrage van TNO voor de Nederlandse markt.

In het onderzoek wordt verschil gemaakt tussen private cars en company cars. Particulieren blijken gemiddeld zuiniger te rijden. Hier is het verschil in verbruik in 36 procent (in 2017), bij zakelijk gereden auto’s is het verschil 42 procent. 

Een andere conclusie uit het onderzoek is dat de gemiddelde CO2-uitstoot per kilometer van nieuwe voertuigen voor het eerst sinds lange tijd niet meer daalt. 

Lees verder op Automotive Management