Personenauto's

Laatste update:

VW-softwareupdates sjoemeldiesels niet verplicht

Volkswagen wil in januari beginnen met het aanpassen van de auto’s die zijn uitgerust met sjoemelsoftware. Volgens VW is bij de meeste modellen een update van de software voldoende.

Dat meldt VW-topman Mathias Müller tegen de Frankfurter Algemeine.

Bij andere auto’s zijn volgens hem meer aanpassingen nodig. Alle kosten zijn voor rekening van Volkswagen. Müller zegt dat Volkswagen deze week de technische details van de oplossing voorlegt aan het Kraftfahrt-Bundesamt (Duitse RDW).

Het KBA wilde die informatie uiterlijk morgen hebben. Het is onzeker of Volkswagen-eigenaren hun auto ook gaan laten updaten; omdat er geen veiligheidsissue is, zijn automobilisten niet verplicht om bij de garage een update te halen. Door de aanpassing neemt mogelijk het vermogen van de auto iets af en moet er vaker Adblue worden bijgevuld.

VW gaat alle geplande investeringen opnieuw onder de loep nemen. Hetzelfde geldt voor de sponsoractiviteiten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
VW-softwareupdates sjoemeldiesels niet verplicht | Fleet&Mobility

VW-softwareupdates sjoemeldiesels niet verplicht

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt VW-topman Mathias Müller tegen de Frankfurter Algemeine.

Bij andere auto’s zijn volgens hem meer aanpassingen nodig. Alle kosten zijn voor rekening van Volkswagen. Müller zegt dat Volkswagen deze week de technische details van de oplossing voorlegt aan het Kraftfahrt-Bundesamt (Duitse RDW).

Het KBA wilde die informatie uiterlijk morgen hebben. Het is onzeker of Volkswagen-eigenaren hun auto ook gaan laten updaten; omdat er geen veiligheidsissue is, zijn automobilisten niet verplicht om bij de garage een update te halen. Door de aanpassing neemt mogelijk het vermogen van de auto iets af en moet er vaker Adblue worden bijgevuld.

VW gaat alle geplande investeringen opnieuw onder de loep nemen. Hetzelfde geldt voor de sponsoractiviteiten.