Ford komt met zestien elektrische modellen

Maarten Maarten
• Laatste update:
In 2021 komt er een volledig elektrische Transit (foto: Ford)

Tijdens een grootschalige modelpresentatie maakte Ford eerder deze week bekend dat het zestien nieuwe geëlektrificeerde modellen introduceert onder de noemer Ford Hybrid. Van de nieuwe modellen moeten er acht nog dit jaar te koop komen.

Ford wil van elk nieuw model dat het introduceert ook een geëlektrificeerde versie uitbrengen. De mate waarin hangt af van het marktsegment. “We kiezen voor technologie die het beste past bij de behoeften van onze verschillende klantgroepen en die betaalbaar is”, zegt Stuart Rowley, president van Ford Europa. Ford gebruikt dan ook het complete scala aan technologieën, van mild hybrid tot volledig elektrische auto’s. Ook de fabrikantenkoepel Acea pleit voor meer aandacht voor de hybridetechnologie, en zelfs diesel, om de Europese uitstootnormen voor CO2 te kunnen halen.

Hybride versies

Onder de modellen die werden geïntroduceerd zijn de de Fiesta Ecoboost Hybrid en de Focus Ecoboost Hybrid en de nieuwe generatie van de populaire SUV Kuga, die de meeste hybride opties biedt die Ford naar eigen zeggen ooit beschikbaar heeft gemaakt. Ook de Ford Explorer is in een nieuwe jas gestoken en komt als plugin hybrid met zeven zitplaatsen beschikbaar. Ford kondigt aan ook stappen te willen maken op het gebied van bedrijfswagens. Het grootste nieuws is de komst van een volledig elektrische Transit in 2021. Eind dit jaar wordt de nieuwe Tourneo Custom Plug-In Hybrid leverbaar.

Het grootste nieuws is de komst van een volledig elektrische Transit in 2021.

In de bedrijfswagenmarkt wil Ford ook meer maken van de nieuwste generatie connected producten, die is voorzien van de ingebouwde modemtechnologie Ford Pass Connect. Het merk ontwikkelt een reeks geïntegreerde oplossingen voor bedrijfswagens, waarmee klanten hun wagens makkelijker kunnen beheren en hun productiviteit kunnen verbeteren, bijvoorbeeld door applicaties die onderhoud op maat voor elke auto mogelijk maken, in plaats van op basis van vaste servicebeurten. Sensors in belangrijke systemen leveren realtime gegevens, zodat er alleen naar onderhoud wordt gekeken wanneer dat nodig is en er actie wordt ondernomen voordat problemen zo groot worden dat er storingen kunnen optreden.

Onderhoud plannen in de app

Ford belooft voor wagenparkbeheerders en ondernemers een app waarmee ze de status van elke afzonderlijke auto in de gaten kunnen houden. Ook kunnen actuele en voorspelde gegevens over de conditie van de auto worden bekeken. Service- en onderhoudswerkzaamheden die normaal in afzonderlijke garagebezoeken zouden worden uitgevoerd, kunnen nu op een slimme manier worden samengevoegd, zodat de auto zo kort mogelijk van de weg is.

Meer over de toekomstplannen van Ford in de mei-editie van Fleet&Mobility.

Ford komt met zestien elektrische modellen | Fleet&Mobility

Ford komt met zestien elektrische modellen

Maarten Maarten
• Laatste update:
In 2021 komt er een volledig elektrische Transit (foto: Ford)

Tijdens een grootschalige modelpresentatie maakte Ford eerder deze week bekend dat het zestien nieuwe geëlektrificeerde modellen introduceert onder de noemer Ford Hybrid. Van de nieuwe modellen moeten er acht nog dit jaar te koop komen.

Ford wil van elk nieuw model dat het introduceert ook een geëlektrificeerde versie uitbrengen. De mate waarin hangt af van het marktsegment. “We kiezen voor technologie die het beste past bij de behoeften van onze verschillende klantgroepen en die betaalbaar is”, zegt Stuart Rowley, president van Ford Europa. Ford gebruikt dan ook het complete scala aan technologieën, van mild hybrid tot volledig elektrische auto’s. Ook de fabrikantenkoepel Acea pleit voor meer aandacht voor de hybridetechnologie, en zelfs diesel, om de Europese uitstootnormen voor CO2 te kunnen halen.

Hybride versies

Onder de modellen die werden geïntroduceerd zijn de de Fiesta Ecoboost Hybrid en de Focus Ecoboost Hybrid en de nieuwe generatie van de populaire SUV Kuga, die de meeste hybride opties biedt die Ford naar eigen zeggen ooit beschikbaar heeft gemaakt. Ook de Ford Explorer is in een nieuwe jas gestoken en komt als plugin hybrid met zeven zitplaatsen beschikbaar. Ford kondigt aan ook stappen te willen maken op het gebied van bedrijfswagens. Het grootste nieuws is de komst van een volledig elektrische Transit in 2021. Eind dit jaar wordt de nieuwe Tourneo Custom Plug-In Hybrid leverbaar.

Het grootste nieuws is de komst van een volledig elektrische Transit in 2021.

In de bedrijfswagenmarkt wil Ford ook meer maken van de nieuwste generatie connected producten, die is voorzien van de ingebouwde modemtechnologie Ford Pass Connect. Het merk ontwikkelt een reeks geïntegreerde oplossingen voor bedrijfswagens, waarmee klanten hun wagens makkelijker kunnen beheren en hun productiviteit kunnen verbeteren, bijvoorbeeld door applicaties die onderhoud op maat voor elke auto mogelijk maken, in plaats van op basis van vaste servicebeurten. Sensors in belangrijke systemen leveren realtime gegevens, zodat er alleen naar onderhoud wordt gekeken wanneer dat nodig is en er actie wordt ondernomen voordat problemen zo groot worden dat er storingen kunnen optreden.

Onderhoud plannen in de app

Ford belooft voor wagenparkbeheerders en ondernemers een app waarmee ze de status van elke afzonderlijke auto in de gaten kunnen houden. Ook kunnen actuele en voorspelde gegevens over de conditie van de auto worden bekeken. Service- en onderhoudswerkzaamheden die normaal in afzonderlijke garagebezoeken zouden worden uitgevoerd, kunnen nu op een slimme manier worden samengevoegd, zodat de auto zo kort mogelijk van de weg is.

Meer over de toekomstplannen van Ford in de mei-editie van Fleet&Mobility.